Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per març, 2018

El objetivo, David Baldacci

El objetivo_David BaldacciLa novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva és la tercera entrega de la sèrie protagonitzada per Will Robie i Jessica Reel, El objetivo. El seu autor és tot un escriptor supervendes, el nord-americà David Baldacci.

Baldacci va néixer l’any 1960 a Virginia i es va llicenciar en Dret a la University of Virginia School of Law. Encara exercint com a advocat, va estar treballant durant 3 anys en la que seria la seva primera novel·la, que el catapultaria a la fama amb la seva adaptació cinematogràfica. L’any 1996, Baldacci publicava Poder absoluto, que només un any després seria portada a la gran pantalla interpretada per Clint Eastwood i Gene Hackman.

 
 

SÈRIE WILL ROBIE

Los inocentes_David Baldacci Maximo impacto_David Baldacci El objetivo_portada

Tràiler de la pel·lícula Poder Absoluto:

logo blog genere negre_AMB LLETRESD’aleshores ençà, ha publicat gairebé una trentena de novel·les i alguns llibres per a joves. El llibre que és novetat aquesta setmana és el tercer volum de la sèrie protagonitzada pels sicaris Will Robie i Jessica Reel: freds, implacables i, sobretot, efectius, Will Robie i la seva companya Jessica Reel són els assassins a qui el govern del Estats Units recorre quan ha d’eliminar els pitjors entre els pitjors. La sèrie va començar amb Los inocentes, va continuar amb Máximo impacto i continua ara amb El objetivo en què el tàndem protagonista és convocat pel president dels Estats Units per fer front a una amenaça global. El talent de Robie i Reel és inigualable i alguns membres del govern faran tot el possible perquè no sobrevisquin.

El objetivo_portada_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

Poder absolut
A cualquier precio
A qualsevol preu
El juego de las horas
Camel Club
Simple Genius
Divine Justice
Una muerte sospechosa
Una fracción de segundo
Toda la verdad
Frío como el acero
Justicia divina
La esquina del infierno
Secretos familiares
Memoria total
El objetivo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat

No hi ha comentaris

Toda la verdad. Karen Cleveland

La novetat d’aquest mes de març a la biblioteca és la novel·la de suspens ‘Toda la verdad’ de Karen Cleveland.

portada_toda-la-verdad_karen-cleveland_201712271011 Aquesta història ens narra els fets viscuts per Vivian Miller, una analista brillant de la contraintel·lgència de la CIA, on s’encarrega de destapar cèl·lules d’espies russos encoberts pels Estats Units. Després d’accedir a l’ordinador d’un possible agent, la Vivian descobreix un arxiu amb cinc fotografies. Un clic més tard, la seva es deté: la persona que li somriu des d’una de les fotografies és el seu marit. Marit perfecte. Pare perfecte. Perfecte mentider?

En el primer capítol, la protagonista ens situa en la seva vida: els fills que té, el marit, la feina que fa i el que descobreix. El que vindrà després ho heu de descobrir. ‘Llamadme paranoica, o llamadme simplemente analista de los servicios de contraespionaje de la CIA. Pero lo cierto es que eso es todo lo que sabe Matt. No sabe que he estado intentando destapar una red de agentes encubiertos rusos, en vano. O que he desarrollado una metodología para identificar a las personas que forman parte del programa secreto. Sólo sabe que llevo esperando meses a que llegue este día. Que estoy a punto de averiguar si dos años de duro trabajo van a dar sus frutos. Y si tengo alguna posibilidad de lograr ese ascenso que tanta falta nos hace.
(…) Durante años el Buró ha estado intentando identificar a los agentes encubiertos en sí, pero están tan integrados que es prácticamente imposible. La célula está estructurada de forma que estos agentes no se relacionen con nadie salvo con su contacto, pero incluso esa relación es mínima. Y la Agencia se ha centrado en los jefes, los tipos que supervisan a los contactos, los que están en Moscú y que tienen vínculos directos con el SVR, el servicio de inteligencia ruso.
(…) Abro la tercera imagen y en mi pantalla aparece una cara. Una instantánea de la cara, un primer plano. Tan familiar, tan esperada…, y sin embargo no, porque está aquí, donde no tiene que estar. La miro sorprendida, una, dos veces, mi cerebro pugnando por tender un puente entre lo que estoy viendo y lo que significa. En ese instante juraría que el tiempo se detiene. Unos dedos helados aprisionan mi corazón y lo estrujan, y lo único que oigo es el ruido de la sangre que se me agolpa en los oídos. La que tengo delante es la cara de mi marido.’

 
Karen ClevelandKaren Cleveland va col·laborar amb l’FBI i ha treballat com a analista a la CIA durant vuit anys, els sis darrers especialitzada en la lluita contra el terrorisme. Va estudiar al Trinity College de Dublín i la Universitat de Harvard. Viu a Estats Units, al nord de l’estat de Virginia amb el seu marit i els seus dos fills.
 
El llibre que ens ocupa és la seva primera novel·la. Com diu la mateixa autora, va agafar una baixa de maternitat d’un any després que el seu fill petit naixés. Durant aquell temps i en els moments de la migdiada dels nens i una vegada al llit a la nit, es va dedicar a escriure aquesta història que es durà al cinema, l’actriu protagonista de la qual serà Charlize Theron. La idea de Toda la verdad va estar en la seva ment durant anys.
 

Tots guardem secrets, encara que no siguin d’espies.

 

 
Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 

Logo Generalitat

 

No hi ha comentaris

Cazeneuve i la revenja dels desvalguts. Oriol Molas i Ferran Grau

cazeneuve_oriol molas i ferran grauOriol Molas i Ferran Grau han escrit a quatre mans la que és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva: Cazeneuve i la revenja dels desvalguts.

La història de Cazeneuve i la revenja dels desvalguts tot i ser ficció, té com a personatge protagonista una persona que va existir realment i que va ser molt coneguda a la Barcelona de principis de segle XX. Estem parlant d’Enric Cazeneuve, un dels primers detectius privats de la ciutat, de pare francès i mare catalana.

Cazeneuve va ser molt popular entre els barcelonins gràcies a la seva participació en programes radiofònics de l’època, en què explicava curiositats de la seva professió. Va fundar l’agència de detectius Detectives Office el 1910 al carrer Balmes nº 6 i hi va tenir com a clients la flor i nata de la societat barcelonina. Detectiv_la_Internacional_1908L’agència va ser, de fet, una de les primeres a tot Espanya, només tres anys després de la creació de l’agència pionera, La Internacional, fundada el 1907 al carrer Hospital de la capital catalana.

detectivismo practicoEl renom de Cazeneuve i de Detectives Office va traspassar fronteres, com ho demostra el fet que l’agència aparegués referenciada en la que es considera la Bíblia dels investigadors als anys 20: la International Police and Detective Directory, editada a San Francisco (Estats Units) el 1922.

A més a més, Cazeneuve va ser l’autor d’un veritable clàssic pel que fa als llibres de detectius. logo blog genere negre_AMB LLETRESL’any 1925 va publicar Detectivismo práctico, un tractat i, alhora, un curs que repassa els primers anys d’ofici a Espanya i n’ofereix tècniques i mètodes.

L’Enric Cazeneuve de la novel·la que és novetat aquesta setmana acaba de tornar a Barcelona, el maig de 1909. Allà, s’hi retroba amb un bon amic de joventut, en Cinto Brescó, redactor de La Vanguardia. Tots dos hauran d’investigar un seguit d’assassinats misteriosos i despietats, en aparença inconnexos i que afecten tots els estrats socials. I tot a pocs mesos de l’esclat de la Setmana Tràgica.

CazeneuverevenjaPortadaOK.rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

 • Cazeneuve i la revenja dels desvalguts
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Carter, Ted Lewis

  BANNER-560

  Els membres del club L’Oliva Negra, al llarg del darrer mes, han llegit un clàssic de la novel·la negra britànica: Carter, de l’escriptor Ted Lewis.

  Ted Lewis, l’autor

  L’escriptor britànic Alfred Edward Lewis, Ted per als seus amics, va néixer el 15 de juny de 1940 a Manchester, però va créixer a la ciutat de Barton-upon-Humber, mentre assistia al Col·legi d’Art de Hull a l’altre costat del riu Humber.

  El seu primer treball va ser a Londres, en publicitat i després com a especialista en animació en televisió i pel·lícules (entre elles, el Yellow Submarine dels Beatles).

  Ted_LewisDesprés del col·lapse del seu matrimoni, Lewis va tornar a la seva ciutat natal en la dècada de 1970.

  Brian Greene, l’autor que més ha escrit sobre Lewis a Internet, parla del retrat que d’ell fan els seus vells amics i companys de col·legi. El d’un noi que podia ser angelical i encantador però que s’entestava obstinadament a ser vist com un tipus dur. Parla d’un dark angel, carregat de ràbia, turmentat per cruels episodis d’humiliació i entestat a no revelar a ningú el mínim indici de sofriment o debilitat.

  Indissoluble del Lewis rebel i turmentat estava l’adolescent d’enorme sensibilitat artística, el pianista de jazz, el precoç dibuixant que aviat deixaria Barton-upon-Humber, la seva petita ciutat, per anar a Londres, igual que Jack Carter, a llaurar-se un futur professional.

  Ted Lewis tenia tot just 30 anys el 1970, quan va publicar la que és sens dubte una de les millors novel·les de la història del gènere negre. Jack’s Return Home, posteriorment retitulada Get Carter després de l’èxit de la pel·lícula del mateix nom protagonitzada per Michael Caine, que va crear l’escola noir de crim britànic i va empènyer Lewis a la llista de best-sellers.

  Cinc anys abans s’havia estrenat amb una obra d’inspiració autobiogràfica, All the Way Home and All the Night Through. Considerat bastant unànimement com un primer pas prometedor però immadur, el llibre havia passat sense pena ni glòria pel mercat editorial. oliva 300-loguilloFrustrat i disposat a convertir el seu segon esforç en un èxit de vendes, Lewis havia recorregut a la seva vella passió pels films policíacs de sèrie B i del seu coneixement del món de l’hampa londinenc per elaborar un llibre que aboqués el que ell necessitava comptar en un motlle de narrativa popular capaç d’atraure un bon nombre de lectors. I precisament així, aconseguir la seva maduresa com a autor.

  Durant la dècada dels 70, hi va escriure set novel·les més, dues d’elles preqüeles dels esdeveniments de Carter. Els seus problemes amb la beguda i els seus freqüents períodes de depressió li van fer descurar la qualitat, donant com a resultat les seves dues obres més imperfectes (encara que en absolut menyspreables), Boldt (1976) i Jack Carter and the Màfia Pigeon (1977). A partir d’aquí, va venir el declivi.

  El seu univers és negre i sense esperança, en un món poblat de criminals sàdics, de malfactors sense pietat, un món de night-clubs i de bars dominat per les pulsions violentes, el sexe i els diners. Un univers que el mateix Ted Lewis freqüenta assíduament portant-li a una mort prematura, als 42 anys, minat per l’alcohol.

  ted-lewisPer saber-ne més…

  Carter, el llibre

  Després de vuit llargs anys absent i d’haver rebut la notícia de la mort del seu germà Frank, Jack Carter viatja a la seva ciutat natal al nord d’Anglaterra per descobrir què ha passat realment, convençut que Frank ha estat assassinat i que el suposat accident de trànsit en el qual ha mort no és més que un muntatge per enganyar a la policia i a ell.

  9788494680908La versió oficial és que el seu germà ha mort al precipitar-se amb el cotxe per un penya-segat en un evident estat d’embriaguesa. I Jack sap que el seu germà no beu, ni faria mai una cosa així.

  Enrere deixa els dos mafiosos per als quals treballa a Londres i la seva amant, Audrey, núvia d’un d’aquests per a més senyes, amb la qual planeja fugar-se aviat a Sud-àfrica abandonant-ho tot.

  Al mateix temps que visita vells coneguts i molesta diversos personatges del crim organitzat local, Jack rememora la seva adolescència i joventut. D’aquesta manera, va descobrint al lector la complexa relació que va mantenir amb el seu germà i el fet que potser ell mateix no és més innocent que els tipus als quals vol donar caça.

  Lewis ens desgrana una història amb dos germans, a través dels records de Jack, en la qual aviat ens queden clares les diferències entre tots dos i com un d’ells anava clarament encaminat cap a una vida poc o gens respectuosa amb la llei.

  Una novel·la negra, molt negra, amb uns personatges extraordinaris, un ritme precís i vibrant.

  Us deixem amb el tràiler de l’adaptació cinematogràfica de Carter, interpretada per Michael Caine l’any 1971: Un asesino implacable.

  L’Oliva Negra es tornarà a reunir el proper 5 d’abril!

  Sofia de Ruy-Wamba
  L’Oliva Negra

  No hi ha comentaris

  Germanes, gossos, friquis i altres espècimens. Maite Carranza i Júlia Prats

  “La Marina se sentia sovint un succedani de persona. Una cosa així com un accident genètic que havia tingut lloc després del naixement de la seva meravellosa germana, L’ÀNGELA.

  germanes gossos friquis i altresAquesta setmana és novetat a la Joan Oliva la darrera novel·la de Maite Carranza, dirigida a un públic juvenil i escrita a quatre mans amb la seva filla, la Júlia Prats. El títol, Germanes, gossos, friquis i altres espècimens no enganya. Aquesta divertida història és una comèdia d’embolics, amb una trama esbojarrada i amb dues germanes que acabaran intercanviant les seves identitats. La germana gran és l’Àngela, la perfecta Àngela!: responsable, angelical, rossa i d’ulls blaus. La petita, de 14 anys, és la Marina, germana imperfecta a ulls d’ella mateixa i, segons sembla, a ulls de tothom.

  L’Àngela havia d’anar a Irlanda, com cada any, a perfeccionar el seu anglès, però els seus plans s’en va en orris quan agafa la varicel·la. I els pares de les germanes no estan disposats a perdre els diners que ja hi havien invertit, així que decideixen enviar la Marina en lloc de la seva germana gran. És llavors quan començarà a embolicar-se la troca en un llibre esbojarrat com Germanes, gossos, friquis i altres espècimens. Els companys de la Marina a Irlanda seran en Patrick, el nòvio irlandès de l’Àngela, un grup de mafiosos italians, un grup d’activistes animalistes radicals i en Ciceró, un friki apassionats dels videojocs.

  Entrevista a Maite Carranza i Júlia Prats.

  germanes gossos friquis i altres_rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

  Novel·les juvenils de Maite Carranza a les Biblioteques de VNG:

 • Germanes, gossos, friquis i altres espècimens
 • Calla, Cándida, calla
 • Camins de llibertat
 • L’Esperit dels gels
 • La guerra de las brujas
 • Paraules enmetzinades
 • Màgia d’una nit d’estiu
 • La maledicció d’Odi
 • El clan de la lloba
 • El desert de gel
 • Ostres tu, quin cacau
 • Frena, Cándida, frena
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Primavera cruel, Luis Roso

  primavera cruel_luis roso

  Luis Roso (Moraleja, Cáceres, 1988) és una jove promesa del gènere negre que, amb només vint-i-sis anys, va veure publicada la seva primera novel·la. El seu no és el típic cas de qui ha de peregrinar per multitud d’editorials fins aconseguir (això si ets afortunat) que algú s’hi fixi i aposti pel teu llibre. Roso reconeix que va rebre més d’una oferta per publicar Aguacero, el seu primer llibre que, entre d’altres, va estar nominat com a Millor Novel·la Negra en castellà a València Negra 2017.

  Tot just aquest mes de febrer, Roso ha publicat el segon llibre de la sèrie, que és novetat de gènere negre a la Joan Oliva: Primavera cruel.

  Els llibres poden llegir-se separadament, ja que les trames comencen i acaben en cada novel·la, però totes dues tenen el mateix personatge central, que serà l’encarregat de la investigació: l’inspector de policia de la Brigada d’Investigació Criminal Ernesto Trevejo. I una mateix moment històric en què tenen lloc tots els esdeveniments: els anys cinquanta del segle passat, una època a mig camí entre els foscos anys quaranta i la negror de la postguerra i l’obertura de la darrera època del franquisme. I és que Ernesto Trevejo, de trenta quatre anys, forma part de la policia del règim, tot i que no és franquista per convicció, ho és perquè és el que toca.

  portada_Primavera Cruel_rodonaPrimeres pàgines.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA Aguacero, el seu primer cas, Ernesto Trevejo serà enviat des de Madrid a un petit poble fictici, Las Angustias, per ajudar en la investigació del brutal assassinat de dos guàrdies civils. Allà hi trobarà el que serà el seu company d’investigació, el jove guàrdia civil Aparecido Gutiérrez. En un primer moment, van ser detinguts els sospitosos habituals, però quan posteriorment són també assassinats, amb les armes dels guàrdies civils morts, l’alcalde i la seva dona, la investigació pren un altre aire.

  A Primavera cruel, el segon llibre de la sèrie, la història comença amb l’aparició d’un cos a El Pardo, molt a prop de la residència de Franco. L’inspector haurà d’investigar els baixos fons en què es mou l’oposició clandestina del règim i tractar amb confidents i policies torturadors.

  Luis Roso va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Salamanca i Filologia Anglesa a l’Autònoma de Barcelona. També té un Màster de Literatura Espanyola i Hispanoamericana. Actualment, és professor de literatura en un institut de Madrid.

  Llibres

 • Primavera cruel
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  El signe prohibit, Rodrigo Muñoz Avia

  portada llibre El signe prohibitEl passat dissabte 17 de març, els llibr@venturers es van tornar a reunir a la Joan Oliva per comentar el llibre El signe prohibit, de Rodrigo Muñoz Avia, Premi Edebé de Literatura Infantil 2015.

  El signe prohibit és un llibre d’intriga, però també sobre l’amistat i, només això. També és un llibre sobre l’amor al llenguatge i als jocs de paraules, com els que feia l’escriptor francès George Perec: jeroglífics, mots encreuats i lipogrames, per exemple. Que no saps que és un lipograma? Segur que hi has jugat alguna vegada i tu sense saber-ho. Doncs un lipograma és un text que omet alguna lletra, per exemple, la a. De fet, en George Perec n’era tot un mestre i va ser capaç d’escriure tot un llibre sencer de més de 300 pàgines sense fer servir la lletra e. I el cas és que el nostre protagonista, en Jordi, coneix molt bé en George Perec perquè el seu pare, tot un enamorat dels llibres, té una llibreria que porta el nom d’aquest escriptor francès.

  El dia a dia d’en Jordi transcorria de manera bastant normal fins que un dimarts de primers de maig, l’Aleksandra, la seva millor amiga, va desaparèixer. I l’Aleksandra adora la lletra a. Segurament perquè el seu nom n’és ple. I, entre una cosa i l’altra, en Jordi decideix que si la seva millor amiga havia desaparegut, la lletra a també desapareixeria de la seva vida fins que la nena tornés a aparèixer. Tot un repte perecquià, com el va qualificar el pare d’en Jordi. I no és gens fàcil no pronunciar ni escriure cap paraula que dugui la lletra a. Imagina’t a l’hora de fer un examen a l’escola!

  Si et ve de gust, pots llegir les primeres pàgines d’El signe prohibit a continuació:

  portada llibre El signe prohibit_rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

 • El signe prohibit
 • El meu germà el geni
 • Els perfectes
 • Lo que no sabemos
 • Els llibr@venturers ens tornarem a reunir el proper 14 d’abril!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  15′ Contats abans de sopar: “pit-pit, mec-mec, rum-rum”

  FOTO BLOG

  Dimecres passat va tenir lloc la tercera sessió dels 15’ contats abans de sopar, una activitat de foment a la lectura adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys que pretén que les nenes i nens descobreixin la part més social i lúdica de la lectura. Sota el títol “pit-pit, mec-mec, rum-rum”, la Ratoliva va fer una selecció dels millors contes on diferents mitjans de transport o diverses maneres de moure’ns tenen un paper important en tots ells. Recordeu que els trobareu disponibles al racó dels 15’ contats fins el 25 d’abril, esperant-vos, perquè us els endugueu en préstec per continuar fent a casa els vostres 15’ contats, abans de sopar, de dormir o quan us vinguin de gust.

  MALETAEn aquesta ocasió ningú coneixia el títol del conte que vam compartir, la Ratoliva tant enigmàtica i juganera com de costum, va embolicar-lo amb un paper de xarol de color groc. També ens havia preparat unes pistes dins de la seva maleta que a petits i grans ens va deixar bocabadats: un bigoti, unes ulleres rodones, uns llavis prou suggerents, un cors amb paper de seda, ah! i també hi havia una A i una E. Però que representava tot allò? Calia estar alerta i no deixar-ne escapar ni una, perquè tot el que havia preparat estava allí per alguna cosa. A la nansa de la maleta també hi havia una etiqueta on es podia llegir la paraula: Lisboa. Després d’observar-ho tot vam començar a especular: s’estarà preparant les vacances la Ratoliva? I tants de cors? Serà una història d’amor?  La solució, com sempre, la vam trobar a poc a poc a mesura que avançàvem pàgines en aquesta nova història escrita per Davide Cali, il.lustrada per Magalí Le Huche i publicada recentment per l’editorial Flamboyant.

  eletrico28-portada-es

  L’Amadeo és un senyor una mica rodanxó i amb bigoti, que viu a Lisboa. Cada matí, l’Amadeo va a esmorzar a Ca l’Eugenia i després se’n va a treballar. La seva feina li encanta, és molt important, ell és conductor de tramvia, però no d’un tramvia qualsevol, ell condueix l’Elétrico 28 i, a més a més, shhhh! no ho digueu a ningú, però l’Amadeo a cada trajecte que fa té una missió secreta i delicada: ajudar als enamorats tímids que pugen a bord del tramvia a fer-se el seu primer petó, i ja us dic jo que d’enamorats tímids n’hi ha un munt! No us perdeu aquesta història tan romàntica i amb unes il·lustracions divertides que de ben segur us faran venir ganes de preparar la maleta i comprar un bitllet d’avió cap a Lisboa. A les nenes i nens que van venir en aquesta tercera sessió també els hi va encantar, i un cop acabada no va costar gens endevinar el títol, molts van suggerir: “Un tramvia”, doncs no, una nena va dir: “El tramvia groc!”, podria ser, però no era correcte… finalment la Irene la va clavar i just en aquell moment vam desembolcallar l’“Elétrico 28”.

  RATOLIVA I ENIGMES CORS

  A continuació vam passar a obir els calaixets i descobrir les preguntes que ens havia preparat la Ratoliva, i és clar, una cosa va portar a l’altra… així vam conèixer la Clara i el seu primer viatge a l’Autobús, i la història de la Johanna en el tren, una porqueta que l’han dibuixat dins del vagó d’un tren que no sap on va. També vam conèixer una dona molt valenta i important als Estats Units, ella es deia Rosa Parks, alguns dels nens ja la coneixien, i dintre d’un autobús en va muntar una de tan grossa que va capgirar el curs de la història, ho podreu descobrir a El autobús de Rosa, ah! i com que en els contes tot és possible, vam descobrir altres maneres de moure’ns d’un lloc a un altre, com l’escombra de la bruixa de Cómo mola tu escoba! o l’estel d’en Blau, un pingüí que inaugura el vol del seu estel en un dia que feia molt de vent, tant en feia que l’estel i ell van enlairar-se cel amunt i els seus amics, en Pere i el Raimón, anaven darrera d’ell intentant ajudar-lo, però imagineu-vos Quin vent feia, que tot dos també s’envolen en un segon, i creieu-me que no seran els únics.

  IMG_0572

  També vam classificar els àlbums en tres grups, depenent si volíem capbussar-nos dins d’un llibre que ens fes volar cel amunt, tocar els peus a terra o navegar per mars i oceans, i després de tocar-los, mirar-los i remenar-los les nenes i els nens es van poder endur en préstec a casa alguns dels llibres que la Ratoliva havia seleccionat per a la sessió. Recordeu que la resta d’àlbums us esperen al Racó dels 15’ contats abans de sopar, i les butlletes per respondre i els calaixets amb les preguntes també.
  Ens acomiadem aquí amb una frase sobre l’educació dels infants d’un geni de la fantasia com Gianni Rodari, però no ho fem sense abans dir-vos que ens agradaria tornar-vos a veure el proper 25 d’abril, a les 19:00 h, amb més contes i més històries sobre mascotes, fins aviat!:

  “Si voleu ensenyar-los a pensar, abans ensenyeu-los a inventar”

  Llibres
  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  No hi ha comentaris

  L’Amant. Marguerite Duras

  “Je crois avoir dit l’amour qu’on portait à notre mère mais je ne sais pas si j’ai dit la haine qu’on lui portait aussi”. Marguerite Duras.

   
  L’Amant de Marguerite Duras
   
  Genre: Roman
   
  Thématiques: amour transgresseur, initiation, Indochine, Société coloniale
   
  La romancière consacrée de la littérature française du 20eS, Marguerite Duras est objet de nombreuses études en France comme à l’étranger et l’amour sont au rendez-vous , ce mois-ci , au Club de lecture de la bibliothèque.

  L'amantL’Amant est le récit d’auto-fiction grâce auquel l’auteur remporta le prestigieux prix Goncourt en 1984 . Obtenant un record de vente exceptionnel, il a été traduit dans plus de 40 langues.
   
  Duras est née en 1914,à Gia Dinh (Indonésie), antérieurement (Cochinchine et ancienne région de l’Indochine française). Elle a été profondément marquée par son enfance et adolescence en Indochine française, lieu qui lui a servi d’inspiration dans nombreuses de ses oeuvres et où elle a vécue avec sa mère jusqu’en 1932.
   
  Membre actif du Parti Communiste, elle a participée avec la Résistance puis a été déportée en Alemagne. La guerre finie, elle a commencé une intense activité littéraire dans le journalisme, littérature, théâtre et cinéma écrivant le scénario des fameux films Hiroshima, mon amour (1959), Détruire dit-elle (1969), ou India Song (1973).
   
  Elle est auteur d’une prolifique bibliographie, des entretiens, des adaptations de texte étrangers et de très nombreux articles. Elle a travaillé en tant que scénariste et dialoguiste pour le cinema et en tant que réalisatrice. Dès la sortie de son premier roman “Les impudents”, elle n’a cessé d’écrire. Ses romans se caractérisent pour avoir une écriture simple et épurée, un style très personnel et original et un clair positionnement intellectuel.
   
  Un barrage contre le Pacifique (livre où elle fait une critique très explicite du système colonial, de la division et la ségrégation raciale entre Un barrage... les colonisateurs et les colonisés) et l’Amant sont deux de ses romans les plus célèbres où apparaissent trois personnages récurrents: la mère, le frère et l’amant.
  J’ai à votre disposition sept livres de “Un barrage contre le Pacifique” pour les personnes qui préfèrent lire celui-ci ou qui ont déjà lu l’Amant et veulent en apprécier la réecriture.
   
  L’histoire de L’Amant
  Une vieille femme, la narratrice du roman, évoque une jeune fille pauvre, issue d’une famille de coloniaux, dont elle essaye de se souvenir qui est elle-même, en pleine adolescence, lors de la rencontre qu’elle fait avec un Chinois riche et très élégant. Alors qu’elle se rend à la pension de Saigon, à la fin de ses vacances scolaires, il l’aborde timidement… Elle va vivre une relation amoureuse, aux alentours des années trente, en Indochine française transgressant les convenances sociales, morales et raciales à la situation coloniale…
   
  L’histoire de Un Barrage contre le Pacifique
  La mère de Joseph et Suzanne, veuve et institutrice originaire du Nord de la France espère faire fortune en investissant ses économies dans une concession achetée en Indochine française dans la décennie 1920-1930. Les terres cependant, s’avèrent incultivables, fait qui la plonge dans le desespoir et fait mener à cette famille de colons une vie de pauvreté. M.Jo est laid,sans esprit, de faible constitution mais il est le fils d’un spéculateur et riche planteur du Nord.Il s’éprend de Suzanne et tente d’en obtenir les faveurs…
   
  Biographie de Marguerite Duras
   
   

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Les biblioteques municipals celebren el Dia Mundial de la Poesia

  poesia retallada_color

  Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que celebrem el proper dimecres 21 de març, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú organitza un bon nombre d’activitats per commemorar aquesta data. En destaquem dues, d’entre totes les activitats programades:

  dia_mundial_poesiaEn primer lloc, l’acte central d’aquest Dia Mundial de la Poesia, el proper dimarts 20 de març a les 20 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà. Allà, hi tindrà lloc la presentació de la Segona Edició de P de Poesia amb un recital de poesia amb acompanyament musical. S’hi recitaran textos dels poetes i poetesses de la ciutat Jorge Brotons, Francesca Calaf, Cristina Grisolía, Agustina Moya, Francesc Pasqual i Pere Tàpies, protagonistes tots sis autors dels punts de llibre que les Biblioteques Municipals editen enguany i que seran presentats en aquest acte. Així mateix, l’acompanyament musical anirà a càrrec del grup Hotel Música Viva, de L’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.

  En segon lloc, l’endemà dimecres 21 de març, ja hi podreu trobar als forns de la ciutat i a les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona els sis punts de llibre editats per aquesta data tan especial. Els col·leccionistes de punts de llibre i els amants de la poesia no us els podeu perdre!

  Per consultar totes les activitats que les Biblioteques de Vilanova han programat pel Dia Mundial de la Poesia, feu clic aquí.

  Si voleu saber quins llibres d’aquests sis autors tenim a les Biblioteques de VNG, feu clic en el seu nom:

  Llibres

 • Jorge Brotons Navarro
 • Francesca Calaf
 • Cristina Grisolía
 • Agustina Moya Sánchez
 • Francesc Pasqual i Moster
 • Pere Tàpies
 • Col·leccioneu poesia!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »