Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per setembre, 2015

La mort du roi Tsongor. Laurent Gaudé

Tu étais celui que j’attendais, Katabolonga. J’ai enterré en ce jour Tsongor et ses conquêtes. J’ai enterré mes trésors de rapine et mes souvenirs de batailles. Le roi guerrier, je l’ai laissé là-bas. Je suis resté sourd à sa voix…. Et qu’il pourrisse sur- le- champ de ses dernières victoires… Laurent Gaudé.

Chers lecteurs, lectrices

Le genre épique ouvre la saison 2015-2016 au Club de lecture en français de la Bibliothèque Joan Oliva avec un jeune écrivain et dramaturge français en vogue dans le panorama littéraire et théâtral de l’époque actuelle, né à Paris en 1972 qui a fait des études de lettres modernes et une thèse sur le Conflit dans le théâtre contemporain.

gaudeLaurent Gaudé de sa plume très agile et théâtrale va nous faire voyager dans un univers de dimension légendaire et tragique où il puise toute la force et profondeur du mythe à travers un langage moderne et accrochant, mêlant inquiétude actuelle et question atemporelle, jusqu’au royaume imaginaire de Massaba, la terre du Roi Tsongor.

Il prend comme référence tout en revisitant l’épopée de La guerre de Troie, emprunte et mélange beaucoup d’éléments de différentes civilisations, le tout donnant une histoire bien construite et envoûtante.
Aussi, héroïsme, exploits guerriers, courage, cruauté, mort, destruction, destin tragique, vengeance, honte, honneur… tous ces éléments présents dans la tragédie classique sont au rendez-vous et nous suivrons en ligne parallèle, mais avec intérêt le parcours initiatique que fait Souba dans sa quête des sept tombeaux qui nous mènera à la réflexion sur la violence inouïe de l’humanité.
Écrivain à succès, Laurent Gaudé est connu pour ses romans Le soleil de Scorta (Prix Goncourt, 2004 et traduit en 34 langues) et d’autres romans comme Eldorado, 2006 et Ouragan, 2010) qui traitent des thèmes d’actualité comme sont l’immigration et les tragédies naturelles et pour ses pièces de théâtre contemporaines comme Pluie de cendres (1998) jouée au Studio théâtre de la Comédie Française(2001) ou Combats de possédés (1999) traduite et jouée en Allemagne à la Schauspiel de Essen (2000) en Autriche au Landes Theater de Linz et au Royal National Theatre de Londres (2002)

Avec La Mort du roi Tsongor il a reçu en 2002 le prix Goncourt des lycéens et a été finaliste du prix Goncourt puis a obtenu en 2003 le prix des libraires.

tsongorLe livre

Un tragique dilemme confronte le roi Tsongor pendant les somptueux préparatifs des prochaines noces de sa fille, la princesse Samilia, avec le prince des terres du sel.

Quelle décision prendra t’il lorsque son fils adoptif, Sango Kerim, parti pour devenir un homme digne de sa fille vient tout bouleverser et réapparait à Massaba avec le ferme désir d’accomplir la promesse de mariage que Samilia lui avait jurée jadis?

Je vous passe le lien d’une interview où il explique la manière dont il a imaginé son livre et le lien de son site web.

 • Le roman et la nouvelle
 • Laurent Gaude
 • Esther Bruna.
  Club de Francès.

  2 comentaris

  Serra d’or

  serraor1968Serra d’or és una revista catalana nascuda l’any 1959 a partir de la fusió amb Germinabit, circular de la Unió Escolania de Montserrat i de la revista Serra d’Or del Chor montserratí, de la qual prengué el nom, de clara inspiració verdagueriana, amb la voluntat de cercar un mitjà d’expressió que atorgués un lloc plural a les diferents expressions artístiques, literàries, historiogràfiques, polítiques i crítiques de la cultura catalana sota el franquisme. Al llarg de quaranta anys ha tingut cura de publicar números monogràfics dedicats a diferents intel·lectuals i teòrics dels diversos vessants de la història del pensament i la creació: religió, política, disseny, arquitectura, arts plàstiques, cinema, música, lletres, economia o teatre. Cal esmentar els dossiers dedicats a Pompeu Fabra, Prat de la Riba, Josep Carner, Vidal i Barraquer, Ferran Soldevila, J.V. Foix, Joaquim Torres-Garcia, Salvat-Papasseit i Xavier Montsalvatge. A la dècada dels seixanta creà els premis Crítica Serra d’Or que inclouen les modalitats de novel·la, contes, poesia, traducció, literatura juvenil, crítica i teatre.*

  Serra d'Or-660 desembre 2014.pdfLa revista més antiga de les terres de parla catalana es divideix en diversos apartats temàtics i es concreta principalment en Cultura i vida, Espectacles i Lectures. Les seves primeres pàgines es dediquen a les opinions dels lectors, després es troba la secció Fe i pensament de marcat caire religiós on es fa una pinzellada a les diferents vessants de la vida cristiana. Aquest primer racó de la revista es completa amb una entrevista dedicada a un personatge relacionat amb el tema religiós. Després d’aquesta presentació el lector s’endinsarà a l’apartat Fets i opinions a on es repassa la història de la revista a través de diferents reportatges publicats a la secció Ara fa cinquanta anys, a Serra d’Or que es completa amb una entrevista a un personatge d’actualitat cultural.

  La secció Cultura y vida apropa al lector a diferents reportatges sobre literatura, arts plàstiques, música o arts escèniques, i ho fa a partir de reportatges d’actualitat i entrevistes als personatges que han tingut el seu paper en algun esdeveniment contemporani o també en ressenyes de fets històrics anteriors. A l’arribar a Espectacles, el lector es trobarà a les seves pàgines tota l’actualitat teatral a Catalunya però enfocat amb una vessant molt personal, també tindrà cabuda el cinema amb un retrat dels cineastes i actors que han deixat empremta amb la seva obra. Tot es completa amb la millor discografia catalana més actual per seleccionar la música més atractiva.

  mosaicserraor

  Finalment, arriba el moment de les Lectures. La tria més personal de diferents artistes, escriptors, dramaturgs, músics i crítics de diverses vessants culturals ens proposen les que cadascú pensa que poden ser més atractives pels lectors. En aquest espai no faltarà els millors llibres per els infants i adolescents amb unes ressenyes que són veritablement recomanables pels pares i mares, mestres i educadors que necessitin una bibliografia enfocada a l’edat infantil i juvenil. La poesia és a vegades la darrera convidada de cada número amb recomanacions que aproparan al lector setmanalment al món del vers.

  *La literatura catalana a Internet
  Serra d’or a la biblioteca

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Catarsis

  catarsisUn automòbil calcinat. A l’interior, els cossos de dues dones. Es tracta dels cadàvers de les principals sospitoses d’un vell crim perpetrat a l’escola on l’enigmàtica Victòria Bergman va passar part de la seva infància. Al domicili d’una de les sospitoses, la policia, dirigida per la detectiu Jeanette Kihlberg, troba proves incriminatòries d’un cas en què res és el que sembla. Es tracta del tercer volum de la trilogia Los rostros de Victoria Bergman, a on Jerker Eriksson i Håkan Axlander Sundquist han utilitzat un mètode de reminiscències clàssiques per narrar la venjança del assetjament de Victòria Bergman. Com els espectadors de les tragèdies gregues, els lectors tenen més informació que els protagonistes.
   
  genere-negreEls lectors saben, a través de les sessions terapèutiques, del seguiment dels assassins i dels salts narratius cap al passat, el que els investigadors van a descobrir. Les trampes que els esperen i la importància de no passar per alt certes dades que semblen irrellevants. Però això no vol dir que el lector controli els esdeveniments: la complexitat i multiplicitat de les personalitats dels protagonistes és la base amb la qual els autors sorprenen contínuament, el truc per a mantenir el suspens. És una obra ambiciosa composta per capítols curts centrats en diferents èpoques i llocs, des de la Ucraïna arrasada per la fam durant la segona guerra mundial fins Suècia contemporània, des de la Serra Lleona en guerra civil dels anys vuitanta fins als camps de concentració nazis.

  Fragment del prímer capítol de bergmancatarsis

  Erik Axl Sund no escatima horrors. Per la seva trilogia desfila una legió de dimonis com la pederàstia i el maltractament familiar; la prostitució i el tràfic internacional de menors; la utilització espúria de la cooperació amb Àfrica; les malalties mentals i l’abús dels medicaments i de la manipulació psiquiàtrica; els assassins en sèrie impredictibles; les conspiracions entre poderosos i com s’associen per protegir-se. L’horror en tots els àmbits. La corrupció de tots els valors socials i familiars. En la trama del llibre els mètodes d’investigació, encara que descrits amb precisió, no són l’important, el que compta és quina serà la deriva de les ments dels personatges. L’objectiu final és fer còmplices als lectors de l’horror a través dels fets que es van narrant per demostrar com el terror és transforma en quotidià, però impredictible malgrat tenir la sensació de control, i que aquesta por està molt, però molt a prop.

 • Erik Axl Sund
 • Roja y negra
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Tipografia digital

  llibretippantLa informàtica ha revolucionat la tipografia, modificant segons les necessitats de cada il·lustració i ús. La informàtica s’està aplicant en el procés de la impressió, disseny gràfic i el disseny de pàgines web. D’una banda, la multitud d’aplicacions informàtiques relacionades amb el disseny gràfic han fet possible la creació de noves fonts tipogràfiques, de manera còmoda i fàcil. D’altra banda, ha estat necessari redissenyar moltes de les fonts ja existents per a la seva correcta aplicació en el procés digital.

  Durant la dècada de anys vuitanta, el disseny, en particular el disseny digital, no era tan popular com ho és avui. Però per Ellen Lupton, l’art visual de l’escriptura va ser una inspiració per a una noia de vocació artística que provenia d’una família de professors d’anglès. I va aconseguir, a partir de la seva estima per la tipografia, l’escriptura, i el disseny, combinar-los tots junts. Nascuda a Pensylvania aquesta dissenyadora va ser capaç de posar les seves creacions a la pantalla perquè el públic d’arreu les pogués visualitzar. Aquestes exposicions van proporcionar un altre escenari en què els objectes, les imatges i el text funcionaven a través de la comunicació i a partir del tema de la consulta.

  eluptonLa tipografia és una disciplina històrica que compta amb abundants i rigoroses normes per el seu correcte funcionament. Però quan la tipografia es desembarassa de la seva condició estàtica i es fa virtual, els lectors alteren els paràmetres de la representació visual segons noves necessitats i preferències.

  Tipografia en pantalla, novetat aquesta setmana a la biblioteca, no només aborda els nous fonaments de la tipografia virtual sinó que explora en profunditat els secrets del disseny destinat a una interfície. Per això se centra en les qüestions concretes que sorgeixen en el dia a dia del desenvolupament d’un projecte de disseny digital: des de l’ampli catàleg de fonts existents per a web fins a com compondre els paràgrafs i alinear el text en pantalla o com crear sistemes d’icones per a un entorn digital.

  Ellen Lupton és autora d’una nombrosa obra divulgativa sobre disseny i entre els seus llibres mes recents es troben Diseño gráfico: nuevos fundamentos (2009); Pensar con tipos (2011); i també Intuición, acción creación. Graphic Design Thinking (2013).

  DYN.Design it yourself

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Guia Vilanova sona

  Aquest setembre arriba el tercer volum del cicle Amb V de Vilanova. Primer va ser Gent amb història, després, Tradicionarius Vilanoví. Ara veu la llum Vilanova sona.

  Vilanova sona és un recull, per una banda, de música vinculada a la ciutat i, per una altra banda, d’obres de tot tipus d’autors vilanovins. Per aquest motiu, la guia que ara us presentem barreja música popular, jazz, pop-rock, música clàssica…I, finalment, per aprofundir una mica en el tema, la guia incorpora un seguit de llibres i articles.

  Fes clic aquí per consultar la guia Vilanova sona.

  A continuació, una petita mostra del fons inclòs en la guia:

  MÚSICA POPULAR

  FIMPT 2011 Aquesta nit vilanova festa major

  JAZZ

  still crazy bossanova i la geltru plu jazz

  POP-ROCK

  absolut faraday storegga moixo foguer sagitarius

  CLÀSSICA

  FallaGranados sis sonets music del segle xix banda de musica mestre monserrat

  No deixeu de consultar el web de col·lecció local. Hi podeu veure el fons local de les biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell, de l’Arxiu Comarcal del Garraf i de la Biblioteca Víctor Balaguer.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El teu pediatra a casa teva

  Llibres

  pediatriaEs tracta d’una guia completa i pràctica elaborada per pediatres i especialistes que t’acompanyen a través d’informació mèdica actualitzada i consells molt útils que ajudaran a resoldre els dubtes més comuns que sorgeixen en les diferents fases de creixement del nadó i del nen, però sobre tot com triar la millor manera per identificar els primers símptomes i conèixer la manera d’actuació que s’aconsella en cada cas.

  La forma de viure l’experiència de criança d’avui dia, de major aïllament, sense la proximitat familiar que solia donar-se abans, no permet l’aprenentatge previ de com són els fills i com criar-los adequadament, cosa que la convivència de diverses generacions en un mateix espai facilitava en el passat. L’experiència en la criança s’obté al mateix temps que es desenvolupa i creix el nostre fill.

  El títol de pares es rep quan neix el nadó però el desenvolupament i el complet ús d’aquest es va adquirint a mesura que el nen va creixent. S’està aprenent contínuament d’ell, i pel que fa a la salut, és un aprenentatge que requereix uns coneixements que aquesta obra pot aportar. Amb els nens sempre s’ha d’aprendre i en cada ocasió que es procrea cada un ha de tornar a doctorar-se, perquè per molts coneixements que es tinguin cada nadó i per descomptat cada nen o nena és un nou repte totalment diferent a l’anterior.

  Tu pediatra en casa és novetat aquest mes al Racó de Pares i Mares de la biblioteca. Està coordinat pel doctor Luis Ruiz i prologat pel també doctor Carlos González. En aquesta obra didàctica col·laboren diferents especialistes com són metges, infermeres, psicòlegs, o odontòlegs; i posen tot el seu coneixement per resoldre els dubtes més freqüents dels pares en els primers anys de vida del nadó. Breu, concís, concret, va al gra en totes les patologies i està actualitzat segons les darreres investigacions científiques.

  Bloc

  Es una font d’informació interessant per a professionals de la salut, pares i mares, escoles, i per a totes aquelles persones que estan en contacte amb la infància. El servei de Pediatria d’Althaia combina l’atenció hospitalària pública a l’Hospital Sant Joan de Déu, la mutual i privada a la Clínica Sant Josep i l’atenció primària als ambulatoris de Barri Antic i les Basses de Manresa, Sant Salvador de Guardiola/El Calvet i Solsona.

  Vivim i creixem amb salut

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Coneixe’ns per a viure millor

  La nostra ment prefereix un símil de la realitat abans que la realitat mateixa. Immanuel Kant.

  ilusionesfbrEls humans són éssers conscients i pensants, amb moltes inquietuds sobre nosaltres mateixos i el món en què vivim. Hi ha dues maneres d’afrontar la compressió del món i l’existència. Una consisteix a rebutjar les preguntes incontestables que ens fem per considerar artefactes o invents sense sentit; l’altra serà utilitzar la ment per deixar-se captivar per les seves pròpies capacitats, continguts i essències, i d’aquesta forma satisfer les motivacions i inquietuds que es van creant.

  La fàbrica de las ilusiones és una obra de divulgació científica i pretén donar respostes a múltiples qüestions que la gent corrent es fa sobre el cervell, la ment i el comportament, és a dir sobre la naturalesa humana com a éssers biològics i socials.

  Però a més es plantegen altres qüestions que possiblement abans de la lectura del llibre no ens les haguéssim plantejat, tot i que al conèixer les respostes es podrà comprovar que tenen molt sentit per entendre com funciona el cos humà. El seu autor és Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia en l’Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat altres obres com Emociones e intel·ligència social: las claves para una alianza entre los sentimientos y la razón o Aprender, recordar y olvidar. El llibre ens descobreix que conceptes com la felicitat i l’amor, o l’estrès i determinades malalties tenen el seu origen en les neurones, i es per això que el millor rendiment que li podem donar al nostre cervell per obtenir el major benestar és conèixer amb tots els sentits.

  imorgadoEstà considerat pels científics que l’ésser humà disposa de tres cervells en un: l’instintiu, el racional i l’emocional que es complementen per equilibrar la nostra conducta. Però mentre que els dos primers són reflexos i ràpids, el racional necessita temps per imposar-se. Si coneguéssim millor el funcionament d’aquest òrgan podríem ser millors. En l’aspecte sentimental i emocional, és a través del cervell dels enamorats passionals que es produeix certes substàncies estimulants com la feniletilamina o dopamina. No obstant això, tenen disminuït l’efecte de la serotonina, una substància que fabriquen les neurones i que estabilitza l’estat d’ànim, i desactivada l’escorça prefrontal, zona implicada en el raonament i la lògica. D’aquí que es digui habitualment que l’amor és cec. I aquesta revolució d’emocions i sentiments influeixen en la nostra conducta que també està condicionada per la raó.

  El cervell és tot i per tant cuidar-ho es considera insuficient fins i tot. No es pot evitar que el pas del temps desgasti les neurones i això es nota especialment en la memòria, el magatzem de les nostres vivències i coneixements. El cervell ens fa ser conscients de qui som, però també és una gran fàbrica d’il·lusions ja que moltes de les coses que sentim i percebem no són com semblen o ni tan sols existeixen com imaginem.

  El mundo es una ilusión creada por el cerebro

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Monteperdido, Agustín Martínez

  Monteperdido Agustin MartinezUna comunitat petita agitada per la desaparició, ara fa 5 anys, de dues nenes d’11 anys (Ana i Lucía). Les nenes, veïnes d’un poble del Pirineu situat al Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, no van deixar cap rastre i ningú no n’ha sabut res més des d’aleshores. A més a més, la investigació es va portar a terme amb evidents deficiències i aquest fet va fer créixer el misteri.

  Ara, després de tot aquest temps, una de les nenes, adolescent, torna a aparèixer, si bé d’una manera sorprenent. Entre la ferralla d’un cotxe que ha patit un accident hi ha el cos sense vida d’un home i Ana, ferida. El cas, que havia quedat sense resoldre, torna a tenir plena vigència amb aquesta aparició sobtada. S’encarregaran de treure’n l’entrellat un policia a punt de jubilar-se, una jove inspectora i un sergent de la Guàrdia Civil i la seva investigació s’estendrà entre familiars i veïns de la zona.

  portada monteperdido rodonaPrimeres Pàgines.

  genere-negreAquesta és la trama que planteja Agustín Martínez en la novel·la Monteperdido, el seu debut com a escriptor. L’autor embolcalla amb bonics paisatges del Pirineu els secrets i mentides que transiten per un petit i fictici poble de muntanya.

  Agustín Martínez va néixer a Lorca (Múrcia) l’any 1975. Va estudiar Imatge i So a la Universitat Complutense de Madrid i, fins ara, havia treballat fonamentalment com a guionista de ficció per a la televisió i també com a director de programes. Per aquest motiu, no és estrany que la idea de la novel·la Monteperdido s’iniciés com a sèrie televisiva. Martínez ha treballat per a sèries com ara Motivos Personales, La chica de ayer o Unidad Especial de Homicidios.

  Agustin-Martinez-rodonaAgustín Martínez a les biblioteques de VNG.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La balada del norte

  baladadelnorteEl dibuixant Alfonso Zapico ha triat enfrontar-se a l’enorme complexitat de la gran crisi espanyola, des de la pèrdua de l’imperi americà i les estèrils campanyes marroquines fins a la caiguda de la monarquia, el somni de la República i el col·lapse de la convivència. Els seus còmics fins al moment havien tractat de James Joyce, de Núñez de Balboa o de la Palestina dels anys quaranta però ara arriba el moment de aprofundir en la història espanyola durant els seus anys més foscos de la crisi social i política viscuda i això no és gens fàcil ni abundant precisament en la temàtica gràfica.

  En la Revolució asturiana es van nuar els elements d’aquesta llarga crisi. La balada del Norte, novetat a la biblioteca, fa reviure els dies de la Comuna de Asturias, la darrera gran revolució obrera en territori europeu. Aquesta història gràfica pretén recordar uns fets ambientats en l’Astúries de principis del segle passat des d’una perspectiva eminentment republicana, on el cacic és roí i l’obrer es veu avocat a patir la destinació que aquest li imposi. Aquesta perspectiva, encara maniquea, funciona aquí des de la seva simplicitat, gràcies a la inclusió d’una petita rondalla, on el príncep s’enamora de la criada. Però és en els detalls on surt guanyant la qualitat de la història, és a la distància curta quan més llueix, especialment quan descriu la vida de cada bàndol, els tripijocs de la professió minera i els costums de la gent de l’època.

  zapicoEn aquest primer volum, l’obra completa constarà de dos capítols, Alfonso Zapico, Premi Nacional de Cómic 2010 amb Dublinés, mostra la seva mirada personal a una realitat que li toca de prop, per recrear amb pols ferm uns temps convulsos de grans desigualtats, on se situa la gestació de la Revolució asturiana el any trenta-quatre com a teló de fons; i opta per una estratègia narrativa clàssica, amb la qual no busca innovar sinó obtenir un punt de partida sòlid, que consisteix a fondre la trama històrica, la revolució minera, amb una trama inventada protagonitzada per Tristan, el fill d’un marquès que posseeix diverses mines i que torna a la llar paterna afectat d’una greu malaltia, per viure, sense proposar-s’ho, una història d’amor. I al mateix temps es veurà involucrat en tota la conspiració minera per enderrocar als cacics. Però el que destaca especialment, és que tota la qüestió històrica s’ha treballat a consciència.

  Alfonso Zapico documenta el període i el recrea de manera plausible, no només en els escenaris i en aspectes obvis com els vehicles o la roba, sinó també en les actituds i en la manera de parlar dels personatges per fer palès una època de senyors i obrers, de lluites, de tensions i històries d’amor que no acaben en aquest tom, sinó que ha posat en safata al dibuixant i alhora documentalista el contingut suficient com per mantenir la tensió de la narració fins el proper volum previst pel proper any.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Sabem com funcionen les coses?

  fcosesComo funcionan las cosas és un llibre veritablement simpàtic i instructiu amb el qual els nens poden aprendre un munt de coses útils, al mateix temps que es diverteixen. Incorpora a les seves planes il·lustracions senzilles i boniques, plenes de color, amb diferents tipus de lletra i dibuixos, que resulten agradables de veure i que criden l’atenció als més petits. El millor és que parla de coses més o menys quotidianes, més o menys properes als nens, de manera que a ells segur que s’hi sentiran interessats. Els jocs i activitats que proposa són senzilles i assequibles per a tothom. No obligarà a gastar diners en comprar coses rares sinó que tots els productes que es tenen casa es podran utilitzar i a la vegada també es podran reciclar.

  En alguns casos necessitaran l’ajuda d’un adult però hi ha moltes coses que poden realitzar ells mateixos aconseguint aprendre i divertir-se al mateix temps. Les activitats i jocs que apareixen estan distribuïdes a través de preguntes senzilles que faran aparèixer la curiositat dels més menuts i també permetran resoldre els dubtes que pugin tenir i volen descobrir per si mateixos. Aquest manual de coneixement del funcionament de les coses quotidianes en las que ens podem trobar a diari, pretén ensenyar als més petits aspectes diversos del món en què vivim, perquè aquests ho aprenguin de la millor manera possible respecte a màquines i electricitat. La guia dels petits lectors serà Koko, una nena petita però molt espavilada que sempre vol descobrir coses noves. Al costat d’ella i del seu inseparable Àlex viatjarem a través de les pàgines del llibre descobrint noves formes de fer les activitats que es descriuen.

  cosasmcaulayNo desaprofitarem aquesta ocasió per fer menció del llibre del mateix títol Como funcionan las cosas de David MacAuley i Neil Ardley, que va estar destinat més cap a un públic adolescent.

  L’autor del llibre és d’origen anglès i ja des de molt jove es va interessar en el funcionament de diversos objectes i ràpidament va mostrar un talent excepcional per a crear mecanismes de moviment a partir d’elements senzills. Aquesta forma de veure les coses va transformar-se a l’any 1988 en un llibre pràctic a on el personatge principal és un mamut que explica el funcionament de diversos invents com autos, ordinador o làsers.

  Posteriorment es faria una reedició amb nous invents i descobriments com la forma de funcionar d’un holograma, un paracaigudes o fins i tot un parquímetre, fins arribar al descobriment de centenars de màquines.
   
   

  Bibloteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »