Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per juny, 2010

Tota la veritat de David Baldacci

David Baldacci és un autor en la línia de John Grisham, tant per la naturalesa de les seves novel·es, com pel poder d’atracció que la seva narrativa exerceix sobre el lector i els mitjans.

David BaldacciNascut el 1960 a Richmond, Virgínia, on es va criar i ha viscut gran part de la seva vida, va començar a escriure relats sent estudiant. Després de llicenciar-se en Ciències Polítiques i en Dret per la universitat de Virgínia va exercir com a advocat durant nou anys a prop de Washington DC, alhora que escrivia contes i guions sense obtenir reconeixement, cosa que el va empènyer cap a la novel.la, obtenint l’èxit internacional amb Poder absolut (1996), que es va adaptar al cinema, protagonitzada per Clint Eastwood i Gene Hackman.

Novel·les de David BaldacciDes d’aleshores, David Baldacci és un dels grans noms del gènere thriller contemporani, la seva obra ha estat traduïda a trenta-quatre idiomes i es publica en més de vuitanta països. Baldacci és autor d’aquestes novel·les que trobareu a la Biblioteca: El juego de las horas, A cualquier precio, Bona sort, Divine justice, Camel club, El último hombre, Una fracción de segundo, La ganadora, i de The Christmas Train (inèdita a Espanya), així com de nombrosos articles que han aparegut en USA Today, Tatler Magazime o The Washington Post, entre d’altres mitjans, col·laborant també amb el món del cinema com a guionista.

En la seva última novel·la, Toda la verdad, l’autor s’introdueix en el costat més fosc de la política internacional per destapar una campanya internacional contra Rússia que pretén propagar la por a una segona Guerra Freda.

En aquest thriller, el personatge Nicholas Creel, propietari d’una multinacional armamentística, i Dick Pender, un especialista en falsificar la realitat a través d’internet per manipular l’opinió pública, són els artífexs d’aquesta mentida sobre un conflicte imminent. D’altra banda, Shaw, un home que treballa per a la intel ligència internacional, i la periodista Katie James seran els encarregats de destapar aquest escàndol.

És la primera vegada que el narrador situa el seu relat fora del seu país. En aquesta ocasió, trasllada l’escenari a Europa i situa a personatges en llocs com Amsterdam, Dublin, Edimburg, Heidelberg, Londres o París, entre altres. Molts dels seus relats estan ambientats en l’entorn de la Casa Blanca, el que li ha portat al govern dels Estats Units a demanar l’assessoria de l’escriptor en nombroses ocasions.

Entrevista a David Baldacci

Segons Baldacci, la ficció és més fàcil de captar que la realitat, ja que no exigeix res per part de l’espectador i no cal pensar en el que es veu. “Quan la gent llegeix un llibre i veu el treball creatiu s’adona que és més divertit que llegir un diari”, afirma.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Com estimular el potencial d’èxit

Llibres

Portada del llibreAquest llibre presenta una àmplia diversitat de reflexions i propostes d’acció sobre com estimular l’éxit en els nostres fills. La capacitat d’èxit sol tenir atributs conductuals com l’autoconfiança, l’autoestima, la curiositat per saber, la capacitat comunicativa i la persistència en assolir els objectius previstos.

També influeix en la seva consecució la percepcíó realista sobre el nivell de fites que un se sent capaç d’assolir raonablement i el saber assumir aquests limitis com a una cosa normal. Però l’orientació a l’assoliment de l’èxit en sentit competitiu pot ser voraç i destructiu, buscant els resultats desitjats a qualsevol preu, i perdent valor els sentiments de solidaritat, equitat i respecte als altres.


La responsabilitat dels pares i la institució educativa és important pel poder d’influència que té el procés de desenvolupament que ha de conduir al nen a l’assoliment del seu èxit com a persona. És per aquest motiu s’ha de reflexionar molt sobre com gestionar tota aquesta influència.

Jordi Balcells Gene és professor de Pedagogia Terapèutica, llicenciat en Psicologia, màster en Direcció de la Formació i Desenvolupament de les Organitzacions per la Universitat de Barcelona. Ha dirigit dos Centres d’Educació Especial i ha tingut una amplia experiència en l’àmbit educatiu com a professor i director de diversos centres escolars als que va aportar els postulats de la pedagogia activa d’Educació integral.

Revistes

En aquesta ocasió us oferim dos articles sobre la nova implicació dels pares en la cura dels nadons transmetent d’aquesta forma uns valors diferents al de les mares. També podem llegir sobre els beneficis que obté el nadó quan surt a l’exterior a passejar ara que ja estem a l’estiu.

¿Salimos?: 1, 2 i 3. Crecer feliz, juliol 2010.

Padres de hoy: 1, 2, 3 i 4. Ser padres, juliol 2010.

Bloc

El bloc recomanat aquesta vegada ens acosta al món del nadó en les seves primeres setmanes i està dirigit especialment als pares i mares que inicien per primer cop aquesta fascinadora aventura.

 • El blog de bebés
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  No se lo digas a nadie… así, de Francisco Gavilán

  Francisco GavilánHi ha molts llibres d’autoajuda sobre la forma de millorar la comunicació en les relacions humanes. Però, probablement, molt pocs com el que publica ara l’escriptor i psicòleg Francisco Gavilán, conegut pels seus llibres d’autoajuda i motivació.

  El que distingeix a la seva nova obra d’altres és, bàsicament, la seva claredat expositiva, la seva amenitat, i, molt especialment, els nombrosos exemples pràctics de frases que diem emocionalment incorrectes, és a dir, portats per les emocions negatives (ràbia, ira, rancúnia, venjança, etc.), confrontant-les amb la manera en què hauríem de dir, canalitzant abans les emocions tòxiques, d’acord amb la Intel·ligència Emocional.

  No se lo digas a nadie… asíEncara que la majoria de persones reconeix la importància d’una correcta comunicació per aconseguir unes relacions harmòniques amb els altres, són moltes també les que confessen travessar, en aquest sentit, situacions conflictives amb la parella, la família, els amics, i els companys de treball (inclosos els caps). El motiu és que, moltes vegades, no som capaços de manejar les nostres pròpies emocions negatives ni gestionar les dels altres. En conseqüència, ens comuniquem de manera molesta, humiliant o ofensiva amb els nostres interlocutors.

  No obstant això, si seguim els consells de No se lo digas a nadie… así, aprendrem a manejar valuoses tècniques per fer i rebre crítiques sense que ningú se senti ofès; escoltar amb empatia; donar negatives sense que els altres se sentin rebutjats; elogiar sense passar-se a l’adulació, i discrepar sense ser desagradable.

  En definitiva, un llibre que com diu Bernabé Tierno en el pròleg, té tots els ingredients necessaris perquè qualsevol lector arribi a ser un expert en manejar situacions conflictives.

  Entrevista a Francisco Gavilán sobre el seu llibre Todas esas amistades peligrosas:

  Llibres

 • No se lo digas a nadie… así: mejora tus relaciones a través de la inteligencia emocional
 • Todas esas amistades peligrosas
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Joc brut. Futbol i crim organitzat

  Declan HillEl periodista canadenc Declan Hill s’ha dedicat a investigar les diverses màfies que s’han infiltrat en el mon del futbol y els partits que s’haurien adulterat i pactat en diverses lligues nacionals i competicions.

  El llibre Joc brut. Futbol i crim organitzat ens destapa les evidències d’una trama que pot haver arribat fins a passades edicions de la Copa del món, on diversos partits podien haver estat manipulats. L’argument s’inicia amb un crim. Més ben dit, amb dos. Els de Kevin Zhen Xing Yang, ciutadà xinès, i Cici Xi Zhou, la seva xicota. Els cadàvers són descoberts el 9 d’agost de 2008 en un pis pròxim al centre de Newcastle.

  Segons les autoritats d’immigració, Kevin era estudiant de postgrau. Una persona cordial, segons els seus veïns. Tanmateix, la policia demostrarà que res no és el que sembla: la víctima formava part d’una trama internacional. Els membres de la seva organització assistien als partits de futbol anglesos i els retransmetien al mercat asiàtic d’apostes il·legals.

  La publicació d’aquest llibre al Regne Unit va provocar una enorme polèmica entre els diversos ens federatius i fins i tot judicials. La Federació europea de futbol va iniciar arrel d’aquest llibre sobre el suposat escàndol una investigació obrint un departament d’anticorrupció com a preludi de una possible implantació en les lligues nacionals on segons l’autor hi ha signes clars de compra de partits en països com Itàlia, Portugal, República Txeca, Bulgària, Polònia o els Balcans.

  Portada del llibreL’autor del llibre en les seves investigacions també fa referència als regals que es realitzen en el món del futbol per part de les directives dels clubs, des de serveis sexuals als arbitres de futbol fins a obsequis materials d’un gran valor. Declan Hill proposa diverses solucions per aquesta suposada corrupció: introduir incentius als jugadors per partit guanyat així com pels gols marcats a través de la Federació Internacional de futbol, i fer públic tots els ingressos per aquests conceptes que puguin rebre cada jugador.


  Entrevista a Declan Hill

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Stieg Larsson: Hi ha quarta novel·la, però la veurem?

  Stieg Larsson amb els seus llibresSota el màxim dels secrets, en els últims dos anys s’han mantingut intenses negociacions entre els hereus de Stieg Larsson, el seu germà Joakim i el seu pare Erland, i la que va ser la seva parella durant 30 anys, Eva Gabrielsson, a qui la rigidesa del dret germànic ha privat de qualsevol participació sobre els multimilionaris drets de la trilogia Millennium.

  La versió d’Eva era que hi havia poc més de 200 pàgines acabades i que la resta no passava de ser un esborrany que ella podria acabar “doncs Stieg m’havia parlat en moltes ocasions de la història”.

  Però Joakim Larsson afirma que això no és cert, i que la quarta novel·la ha estat, justament, un dels eixos de les negociacions amb Eva. “La quarta novel·la no serà publicada. Però existeix. Un parell de setmanes abans de morir, el mateix Stieg em va escriure que ja havia gairebé acabat el quart llibre. Em va dir també que volia que tots els diners que generés aquest llibre fos per la revista Expo, una publicació combativa contra l’extrema dreta que dirigia”.

  Joakim i Erland LarssonErnald i Joakim Larsson són, al seu pesar, dues empestats socials. Arran d’un documental de la televisió sueca i dels reportatges dels mitjans de comunicació, han aparegut com els dolents de la pel·lícula que impedeix a Gabrielsson gaudir de l’èxit de Millennium. Però Joakim es defensa: “Nosaltres volíem pactar amb Eva, i oferir-li una sortida digna que ha rebutjat”.

  El resultat d’aquesta ruptura té una important conseqüència: els lectors no llegiran el quart volum de Millennium, que, segons comenta Joakim Larsson, està “pràcticament acabat”. Gabrielsson sola no pot publicar la novel·la, encara que la tingui, perquè, com recorda el germà de Larsson, “el meu pare i jo som els propietaris dels drets”.

  Ernald i Joakim Larson vs Eva Gabrielsson: una lluita de poders

  Llibres

 • La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina
 • Los hombres que no amaban a las mujeres
 • Els homes que no estimaven les dones
 • La reina al palau dels corrents d’aire
 • La reina en el palacio de las corrientes de aire
 • Las Claves de Millennium : el enigma Larsson , Irene Lind
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Faraday

  Jeff TweedyAquesta nova edició tindrà un clar color britànic en el seu cartell i com artista destacat apareix Jeff Tweedy del grup Wilcox que ens visitarà en solitari per fer-nos gaudir de la seva música en una nova edició del festival de música Faraday que es celebrarà els dies 2,3 i 4 de juliol al voltant de la platja del Far en la pujada de Sant Cristòfol.

  Un altre artista destacat que visitarà les platjes de Vilanova i la Geltrú serà Clem Snide de Eef Barzelay on ens mostrarà la seva música en directe presentant-nos el seu darrer treball de nom Barstool blues i que ha tingut una excel·lent rebuda entre el públic.


  Un tercer ingredient destacat en el cartell del festival serà The Weeding Present que ens faran gaudir d’un dels seus darrers treballs Holly Jolly Hollywood. Ell són un grup de rock d’independent britànic i durant tota la seva carrera, ells han estat conduïts pel cantant i el guitarrista David Gedge, l’únic membre constant de la formació de Leeds.

  El Festival també tindrà la visita del grup madrileny de pop-rock Los Punsetes que vindran a presentar-nos el seu segon treball Tus amigos. Aquest grup ens ofereix una música agressiva, transgressora que defineix el seu estil. Altres artistes que hi seran presents en aquesta nova edició del Faraday són Errors, Is Tripoical, Abraham Boba, Linda Miranda o Maika Makovsky.


  FaradayTot ja està preparat i a punt per escoltar i gaudir de bona música acompanyada de la nit vilanovina d’estiu a la platja del Far.

 • Horaris
 • Entrades

 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Llibres per viure millor

  Millorar l’autoestima

  S’ha comprovat que la superació personal i autoajuda serveix per a problemes de timidesa, depressió, sentiments de culpa, sentiments d’odi.

  No són malalties físiques, sinó més aviat trastorns psicològics i l’autoajuda serveix com una eina molt especial per poder millorar la nostra personalitat i ser millors persones cada dia, per bé que requereix de molta paciència i una forta voluntat per assolir resultats.

  Fruït d’un interès que va en augment per aquest tema, en els darrers anys s’ha produït el desenvolupament d’una nova categoria de llibres anomenats d’autoajuda, espiritualitat, psicologia positiva, etc.

  Xavier Jané


  Hi ha llibres que serveixen per inculcar petits canvis de mentalitat o de coneixements que serveixen per viure millor a les persones. Cada llibre pot aportar una idea diferent a cadascú. Es tracta de llibres que serveixen per mirar endins, per fer reflexionar i créixer, per millorar l’autoestima.

  La proposta de la xerrada que ens va oferir l’expert en coaching Xavier Jané la tarda del dilluns 7 de juny, va consistir en dissenyar espais per ampliar el diàleg i per difondre aquesta nova tendència, oferint als lectors un nou tipus de lectures que aporta eines pel benestar personal.

  Llibres

 • No són contes… és la vida! : relats d’ecologia emocional. Jaume Soler, Maria Mercè Conangla
 • El Camino de las lágrimas. Jorge Bucay
 • Toma un café contigo mismo : la importancia del encuentro con la autoestima como clave del éxito en la vida. Walter Dresel
 • Cómo decir no sin sentirse culpable y decir sí a más tiempo libre para lo que más nos gusta. Patti Breitman, Connie Hatch
 • Benestar emocional . Joan Corbella
 • Shimriti: de la ignorancia a la sabiduría . Jorge Bucay
 • La Elección . Og Mandino
 • La Conquista de la voluntad : cómo conseguir lo que te has propuesto . Enrique Rojas
 • Coaching para el éxito : conviértete en el entrenador de tu vida personal y profesional . Talane Miedaner
 • Cuentos para pensar. Jorge Bucay
 • La Maldición de Eva : cómo tormar las riendas emocionales de tu vida y ponerte la corona . Rosetta Forner
 • Sosegarse en un mundo sin sosiego : cartas a una mujer acelerada / Francesc Torralba
 • Déjame que te cuente. Jorge Bucay
 • Audiollibres

 • El Juego de los cuentos: edición audio de Déjame que te cuente . Jorge Bucay
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Stephenie Meyer i La segunda vida de Bree Tanner

  Stephenie MeyerStephenie Meyer, creadora de l’exitosa saga Crepuscle, de la qual s’han venut a tot el món més de 100 milions d’exemplars en 50 idiomes, no perd el ritme i acaba de publicar La segunda vida de Bree Tanner, que reprèn un personatge d’Eclipse (el tercer dels llibres), que ja és un èxit de vendes.

  És difícil imaginar que darrere de la saga Crepuscle es troba una mestressa de casa mormona de 36 anys de Phoenix, feliçment casada des de fa 15 anys, amb tres fills que viu una quotidianitat molt allunyada dels alienígenes i els amors impossibles.

  “M’agrada viure en la meva imaginació coses que no succeeixen en la realitat”, ha assegurat Stephenie Meyer.

  Coberta de La segunda vida de Bree Tanner La segunda vida de Bree Tanner és la història d’una vampiressa que apareix per primera vegada en el llibre Eclipse, i el costat més fosc del món en què viu. La novel·la narra el viatge de l’armada de vampirs neòfits i la seva preparació per assetjar Bella Swan, la inoblidable protagonista de la saga, protegida per la poderosa família Cullen, seguint la seva trobada a la seva inoblidable conclusió.

  Segons afirma l’autora, aquesta novel·la ha estat per a ella una sorpresa tan gran com per a tothom: “Quan vaig començar a treballar-hi, la meva idea era fer un simple exercici que em ajudés a examinar l’altre costat d’Eclipse, que s’estava editant en aquell moment. Mentre escrivia aquesta petita història, se’m va ocórrer que podria incloure-la en la meva web com a regal per a tots els fans”. I nosaltres no volem defraudar-la per tant podeu clicar a la imatge des d’on podreu llegir-la en anglès.

  Sembla que Stephenie Meyer sent especial interès per Bree, així que a més de treure un llibre sobre ella, ens ha presentat al personatge en un nou tràiler d’Eclipse, on a part de veure l’actriu i l’escriptora parlant, surten escenes de la pel·lícula:

  Llibres

 • Amanecer
 • Breaking dawn
 • Crepúsculo : un amor peligroso
 • Eclipse
 • The Host
 • The Host : a novel
 • The Host = La huésped
 • Luna nueva
 • Noches de baile en el infierno
 • Twilight
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  I la festa segueix, de Josep M. Espinàs

  Josep M. EspinàsJosep M. Espinàs té una qualitat humanística que el defineix com un dels escriptors més coherents del nostre temps, i també un mèrit: que després d’haver publicat 80 llibres i 10000 articles encara li queden coses per explicar.

  “Quantas coses passen si un té paciència”, diu gairebé al començament del seu darrer llibre I la festa segueix (títol inspirat en un poema de Jacques Prévert), un recull ple d’observacions i reflexions sobre els fets de la vida i la societat en general, expressades amb profunditat, precisió i calma, on també ens parla de les seves experiències personals i del món que les envolta.

  De fet, el mateix autor el cita com una continuació de Temps afegit, escrit fa 9 anys, quan va arribar a la que en aquells dies era l’esperança de vida d’un català (73 anys).

  No falten al·lusions a records infantils de l’autor, als seus viatges, als carrers de Barcelona, o la literatura, ni el seu inseparable punt d’ironia: “Si dictaminen que he de deixar els dolços i la sobrassada i dedicar-me a l’enciam, als meus vuitanta-dos anys, deu ser perquè pensen que, si no ho faig ara, ho pagaré en una altra vida”.

  I la festa segueixI la festa segueix és un llibre d’allò més recomanable. No hem d’oblidar que Josep M. Espinàs és un autor amb un discurs assenyat, net i planer i amb una prosa que podem qualificar de llegidora.

  Aquí us deixem algunes de les reflexions que apareixen al llibre, que podeu reservar a la Biblioteca:

  Sobre l’escriptura: “La perfecció, si existeix, no depèn de la voluntat”.
  Sobre l’amistat: “Només els molt amics poden estar tan a prop l’un de l’altre i compartir el silenci”.
  Sobre els brindis: “Compartir una mirada sempre és millor que compartir un soroll”.
  Sobre l’edat: “Envellir no és cap originalitat, ho fa bastanta gent”.
  Sobre la sort: “Voler allò que pots. Això és la sort”.

  Llibres

 • Viatge pels Grans Magatzems
 • Vermell i passa
 • L’últim replà
 • Tots som iguals
 • El teu nom és Olga
 • Temps afegit : [com un autoretrat]
 • Seguint tot l’Ebre amb un primitiu Velosolex : un gran reportatge de 1961
 • Relacions particulars : moments viscuts amb Espriu, Foix, Delibes, Pla, Cela i Sagarra
 • Un racó de paraigua
 • Petit observatori
 • El nen de la plaça Ballot
 • El meu ofici
 • Escrits sobre Catalunya
 • L’Ecologisme és un egoisme
 • Dotze bumerangs
 • Diccionari català de falses etimologies
 • Del rebost i de la taula
 • Carrers de Barcelona
 • Alguns carrers antics de Barcelona
 • Això també és Barcelona
 • “A la vora de…”
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Amin Maalouf, premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2010

  L’escriptor libanès Amin Maalouf, una de les veus més importants de la literatura àrab, ha guanyat el premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2010, imposant-se a finalistes com l’espanyola Ana María Matute i el poeta xilè Nicanor Parra.
  Amin Maalouf
  El Jurat ha guardonat a l’escriptor franco-libanès per la tasca que ha realitzat amb la seva obra per traçar “una línia pròpia cap a la tolerància i la reconciliació de les cultures” i “un pont que aprofundeix en les arrels comunes dels pobles”, davant “la desesperança, la resignació o el victimisme”, destacant que “des de la ficció històrica i la reflexió teòrica, ha aconseguit abordar amb lucidesa la complexitat de la condició humana”, fent-ho “amb un llenguatge intens i suggerent, que ens situa en el gran mosaic mediterrani de llengües, cultures i religions per construir un espai simbòlic de trobada i enteniment “.

  Amin Maalouf va néixer a Beirut, el 1949, en el si d’una família d’origen cristià. Va estudiar Economia Política i Sociologia a la Universitat Francesa de Beirut i va exercir el periodisme al diari An-Nahar.

  El 1976 es va exiliar a França arran de la guerra civil libanesa. Allà va continuar la seva carrera periodística com a redactor cap de Jeune Afrique, cobrint nombrosos esdeveniments com la guerra del Vietnam o la revolució iraniana. Des de 1985, Maalouf es dedica plenament a la literatura, des l’assaig i la novel·la passant per la realitat històrica que barreja amb la ficció, i actua com un pont entre orient i occident.

  Perfil d’Amin MaaloufLa seva obra, traduïda a més de 20 idiomes, el situa com un dels escriptors contemporanis que més ha aprofundit en la cultura mediterrània, representada com un espai simbòlic de convivència i tolerància.

  Maalouf està en possessió de nombrosos premis, entre ells el Goncourt de 1993 per la seva novel·la La Roca de Tanios, el Prix Mediterranée i la Medalla d’Or d’Andalusia. És doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

  Amb el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres han estat guardonats escriptors com José Hierro, Miguel Delibes, Juan Rulfo, Mario Vargas Llosa, Camilo José Cela, Günter Grass, Doris Lessing, Arthur Miller, Susan Sontag, Paul Auster, i Ismaíl Kadaré, que el va obtenir el 2009.

  Llibres

 • Las Cruzadas vistas por los árabes
 • Les Escales de Llevant
 • Identidades asesinas
 • Els Jardins de llum
 • León el Africano
 • Léon l’Africain
 • Lleó l’Africà
 • Un món desajustat : ¿som la prehistòria d’una nova humanitat?
 • Orígenes
 • Orígens
 • El Periple de Baldassare
 • La Roca de Tanios
 • La Roca de Tànios
 • Samarcanda
 • El Segle primer després de Béatrice
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 comentari

  Pàgina Següent »