Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Coraline’ de Neil Gaiman

El Club de lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona es s’ha trobat el passat dissabte 24 de gener per parlar del llibre que han estat llegint: Maneres de viure per sempre de Sally Nicholls.
Aquesta lectura els ha agradat molt tot i ser una novel·la força colpidora ja que ens explica els darrers mesos de la vida d’en Sam, un nen malalt de leucèmia. Els nois i noies del club han explicat que han intentat posar-se a la pell del protagonista per reflexionar o entendre el que suposaria tot això per ells o per la seva família.

CoralineDurant el mes de febrer els participants del Club llegiran un llibre de temàtica totalment diferent: el títol triat és Coraline de l’autor britànic Neil Gaiman.
Es tracta d’una novel·la curta, escrita l’any 2002, i que va dirigida tant al públic infantil com al d’adults. L’any 2009 va ser portada al cinema, sota el títol Els mons de Coraline i va ser dirigida per Henry Selick, un dels genis de l’animació.

La novel·la barreja el gènere fantàstic i de terror, i ens explica que al pis nou de la família de la Coraline hi ha vint-i-una finestres i catorze portes. Tretze de les portes s’obren i es tanquen. La catorze, no.
Imagina’t que l’obres i la travesses. A l’altra banda et trobes amb una casa idèntica on viuen uns pares clavats als teus. Al principi, les coses semblen fantàstiques. El menjar és millor, la caixa de joguines és plena d’àngels de corda que volen per tota l’habitació, llibres amb il·lustracions que es deformen i fan pampallugues i uns pares que es desviuen per fer-te feliç. La Coraline, com l’Alícia, però en clau de terror, s’ha introduït en el reflex emmirallat de la seva pròpia realitat. També hi ha altres nens atrapats allà, ànimes perdudes darrere els miralls. Haurà de lluitar de valent per salvar-los i alliberar-se dels nous pares, que la vigilen amb mirada buida d’un parell de botons negres.

Neil GaimanAmb aquesta novel·la el seu autor va guanyar el Premi Hugo a la Millor Novel·la Curta l’any 2003 i el Premi Nebula al Millor Conte l’any 2004.
Neil Gaiman és un conegut autor dedicat   al món del còmic, la literatura i el terror. Va néixer el 10 de novembre de 1960 a la ciutat de Portchester, Anglaterra i es va criar a Sussex.
De nen va conrear una gran afició a la lectura, tant de llibres (Chesterton, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien…) com de còmics. El seu principal somni era convertir-se en escriptor i per això no va acabar els estudis i es va posar a treballar col·laborant en diverses publicacions com a crític, articulista o entrevistador.

L’any 1989 crea la sèrie Sandman, la seva obra més coneguda dins el món del còmic i que li valdrà el reconeixement a nivell internacional. Després d’aquest èxit Gaiman va començar la seva carrera com a escriptor de novel·les d’adults i infantils, que l’han consolidat com un dels escriptors més populars de parla anglesa.

Recordeu que la propera trobada serà el dissabte 21 de febrer a les 17h.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari