Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Mud, de Jeff Nichols

 

MudAvui us presentem Mud, una nova pel·lícula de cinema independent americà. Ès obra de Jeff Nichols, nascut el 7 de desembre de 1978, director de cinema i guionista nord-americà de Little Rock, Arkansas. Va estudiar cinema a la Universitat de les Arts de Carolina del Nord. A les biblioteques municipals de la ciutat també podeu trobar l’anterior treball del director, Take Shelter.

‘Mud’ És l’aventura de dos nois, Ellis i el seu amic Neckbone, que troben un home anomenat Mud amagat en una illa del Mississippi. Mud descriu situacions fantàstiques, explica que va matar un home a Texas i el persegueixen caça-recompenses. També diu que planeja trobar i escapar amb l’amor de la seva vida, Juniper, que l’espera a la ciutat. Escèptics però intrigats, Ellis i Neckbone decideixen ajudar-lo. Però no passa molt temps abans que les visions de Mud es facin realitat i en el seu petit poble apareguin una bonica noia i un grup de perillosos caça-recompenses…

Una emocionant història sobre els últims anys de la infància i el pas cap ajeff nichols l’adolescència alhora que és també una mirada sobre un món que desapareix. La iniciació als amargors de la vida adulta és una font eterna de relats i la cinta de Nichols s’atreveix a citar molts d’ells per a la vegada renovar la tradició situa a mig camí del thriller i la pel·lícula d’adolescents, en un terreny tan agrest i ignot com el salvatge paisatge del Mississipi que retrata al film, en un terreny tan lliure com els emocions dels seus protagonistes, Ellis i Neckbone, dos nois que bé podrien ser els Tom Sawyer i Huck Finn del segle XXI. Com els joves herois de Twain, creixen al costat del riu i les seves aventures flueixen al ritme de l’aigua, i com a ells, el riu també els canviarà la vida. De la mateixa manera, al costat d’un riu dels protagonistes de ‘Compte amb mi’ descobreixen la seva primera experiència de la mort, encara que Ellis i Neckbone no aniran a la recerca d’un cadàver, sinó que acabaran creuant amb un fugitiu, el Mud del títol.

Aquí teniu el tràiler de la pel·lícula:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari