Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Expedient K’: producció vilanovina al Círcol Maldà

expedientkDemà dissabte 24 torna al Círcol Maldà l’obra Expedient K que està basada en l’obra de Franz Kafka Carta al pare i que ha estat adaptada per Susanna Garcia-Prieto, dirigida per Alex D. Capo i que compta en el paper protagonista amb l’actor vilanoví Dafnis Balduz. L’estrena es va fer el 2013 al Teatre Principal de Vilanova, que va donar suport a la producció.

“El Carles un tècnic de so i DJ ocasional, a qui els seus amics anomenen K, ha aconseguit, per error, una feina molt peculiar: enregistrar psicofonies. Sí, sí, veus de fantasmes.
Després de recórrer alguns camps de concentració per tota Europa, inclòs el de Terezin, la feina el porta a un estrany castell, en una illa prop de Creta que pertany a la família Reichel. Família amb un tèrbol passat al costat del nazis.
Què enregistrarà? Què és un gòlem? Com les gastaven els nazis a Terezin? Què hi fa en Franz perdut en una obra de fantasmes? I sobretot, on és el lavabo?”

Expedient-KExpedient K és el nom amb el qual es coneix la carta que Kafka va escriure al seu pare Hermann, criticant la seva conducta envers ell i explicant una relació de poder claustrofòbica que constrenyia a Kafka i el feia tenir una por terrible a la figura del seu pare. Kafka va lliurar la carta a la seva mare perquè ell a li donés a son pare. Ella, un cop la va llegir, va decidir no fer ho. I així, la relació entre Kafka i el seu pare va quedar sense resoldre.
La carta va ser publicada després de la mort de Kafka pel seu amic Max Brod sota el títol Carta al pare i la podeu trobar a les Biblioteques VNG.

Carta al pareFranz Kafka va nàixer el 3 de juliol de 1883 a Praga i morí per causa de la tuberculosi al sanatori de Kierling (Àustria) l’any 1924. Els 41 anys de la seva vida i la seva obra van aportar a la literatura universal una de les seves veus més destacades i la més representativa de l’Escola de Praga.
Graduat en lleis i jueu de formació germànica, en la seva maduresa va viure el naixement de la República Txecoslovaca i la commoció de la Primera Guerra Mundial. La seva obra, entre la que destaca la famosa Metamorfosi, no va adquirir notorietat fins que ell ja havia desaparegut.

Per veure aquesta obra hi ha descomptes amb el carnet de les Biblioteques públiques i preus molt especials si reserveu l’entrada a través de la web del Círcol Maldà.

A les Biblioteques VNG, a banda d’aquesta obra, també podeu trobar gran part de la producció de l’escriptor txec:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari