Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Elisabet Raspall porta el seu ‘Present’ a l’Auditori

PresentDissabte 24 de gener a les 21h la pianista vilanovina Elisabet Raspall presenta el seu darrer disc a l’Auditori Eduard Toldrà: Present, que ha realitzat juntament amb el prestigiós guitarrista Dani Pérez.
Aquest darrer treball es composa d’onze temes que varen enregistrar a l’Auditori Pau Casals d’El Vendrell durant el mes de febrer del passat 2014 i el podeu trobar entre les novetats de música de la biblioteca Cardona d’aquesta setmana: Present.

El concert suposa el colofó a aquesta temporada a l’Auditori i, tal i com sosté la pròpia autora, “es tracta d’un nou disc amb composicions meves. Jazz vilanoví que pretén fer-ho passar bé, per viure el present, aquí i ara intentant ser feliç en cada moment”.
En l’actuació també participarà el Dani Pérez; la complicitat i interacció entre aquests dos músics converteixen les composicions d’Elisabet Raspall en una agradable i balsàmica experiència, on la connexió harmònica és total i la improvisació melòdica molt activa i creativa, originant així una nova sonoritat, on piano i guitarra es fonen per complet, trencant motlles, viatjant plegats a través del suggerent i imaginatiu món de Raspall, que Pérez entén a la perfecció.

El concert s’emmarca dins el cicle B de VNG, i encara esteu a temps de comprar les entrades a la web de l’Auditori.

elisabetRaspall_daniPerezElisabet Raspall va néixer a Vilanova i la Geltrú el 1966, on començà els estudis de solfeig i piano al Foment Vilanoví, seguint després al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona,on aconseguí el títol professional de piano i obtingué el diploma de grau superior del Taller de Músics de Barcelona, especialitat de Jazz i Música Moderna. Més tard, als Estats Units amb l’ajut d’una beca, estudià música contemporània a la Berklee College of Music, on es graduà en Professional Music i assistí a nombrosos seminaris amb músics coneguts. També amplià estudis a Nova York.
Durant aquest llarg periple ha estudiat amb músics com Tete Montoliu, Lluís Vidal, Iñaki Salvador, Albert Bover, Alvaro Is, Fred Hersch, Barry Harris, Zè Eduardo, Jean-Pierre Dupuy o Silvia Goes, entre d’altres.

Són nombrosos els enregistraments que ha realitzat en aquests anys, més de 10, i la majoria els podeu trobar presents a les Biblioteques VNG:

Per acabar us deixem amb el vídeo d’un dels singles d’aquest Present que varen enregistrar a l’Hotel Mandarín de Barcelona el gener de 2014: Dos amics

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari