Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Vicente Garrido & Nieves Abarca

 

Avui us volem presentar una d’aquelles afortunades associacions, la del criminòleg i psicòleg Vicente Garrido amb l’escriptora, periodista i historiadora de l’art Nieves Abarca. El resultat, de moment, són tres exitoses novel·les policíaques, Crímenes exquisitos, Martyrium i El Hombre de la máscara de espejos.
crimenes-exquisitos  Crímenes exquisitos (2012). El cos de Lidia Naveria, una jove de l’alta societat corunyesa, apareix surant a l’estany de Eiris recreant la famosa Ofelia de Millais. Quina relació té aquest crim amb el macabre assassinat esdevingut mesos abans a l’Abadia de Whitby? La inspectora Valentina Negro, amb ajuda del famós criminòleg Javier Sanjuán, liderarà una investigació que la portarà a col·laborar amb Scotland Yard, en una fosca trama a cavall entre La Corunya i Londres. El que ningú pot arribar a sospitar és que en el vertiginós compte enrere per atrapar l’assassí, s’hauran d’enfrontar a les obsessions més inconfessables de la societat actual.
 Martyrium (2013). Els camins de Valentina Negro i Javier Sanjuán Martiriumtornaran a creuar-se a la Ciutat Eterna. Quan la magistrada Rebeca de Palacios rep un estrany correu enviat per un desconegut, tot el seu món trontolla: la seva filla Marta, una jove estudiant d’art dramàtic, ha estat segrestada a Roma, i la Rebeca ha de declarar innocent a l’home a qui en poc temps haurà de jutjar o la Marta morirà. La inspectora de la Policia Nacional Valentina Negro, amiga de la infància de la magistrada, es veu obligada a anar a la Ciutat Eterna en una missió personal per alliberar la Marta. Però a Roma no només hi ha un segrestador. També hi ha un assassí anomenat El Monstre de Roma, que ha commocionat la ciutat durant els gelats carnestoltes. Mentre Valentina és a Roma, el criminòleg Javier Sanjuán també hi va convidat per Alejandro Marforio, el milionari germà d’una de les suposades víctimes del Monstre perquè ajudi a capturar l’assassí de forma extraoficial. Sanjuán descobrirà que El Monstre no està sol en els seus crims, i que part de la resposta es troba al Vaticà.
El hombre de la máscara de espejos  El Hombre de la máscara de espejos (2014). La inspectora Valentina Negro lluita per superar els traumàtics records del seu últim cas, quan va estar a punt de perdre la vida a mans d’un assassí en sèrie. Però la maldat no dóna treva: aviat es veu embolicada en una nova cadena de morts. L’ajuda del criminòleg Javier Sanjuán serà clau per desentortolligar una complicada trama relacionada amb la desaparició de diverses noies i el rodatge d’unes terrorífiques pel·lícules snuff que recorden al cinema expressionista de Fritz Lang. El dolor, la bellesa i la bogeria es donen la mà en les pàgines d’aquesta additiva novel·la negra, que és al mateix temps un excel·lent retrat de la ment del psicòpata signat per dos experts criminòlegs. Les pàgines de El hombre de la máscara de espejos són una invitació a treure el cap a l’abisme, mitjançant una història trepidant que enganxa i fa esgarrifar des de la primera pàgina.
Vicente Garrido Genovés (València 1958). Graduat en Criminologia en 1980 per la Universitat Complutense de Madrid, i doctorat en Psicologia vicente-garrido---nieves-abarcaper la Universitat de València de la qual és professor associat en Psicologia Penal i Educació Correccional. Ha estat assessor de la Direcció General d’Institucions Penitenciàries, Servei de Rehabilitació del departament de Justícia de Catalunya, consultor de Nacions Unides a Llatinoamèrica… etc. A més de ser un notable col·laborador en diverses revistes, és coordinador i director d’un gran nombre d’investigacions sobre la conducta criminal i l’educació correctiva. Col·labora en diversos programes de ràdio i televisió. Autor de llibres especialitzats i de referència per a experts en la matèria, així com de multitud d’articles en revistes d’Espanya, Regne Unit i EUA. Clicant aquí podeu veure tots els llibres d’aquest autor que trobareu a les biblioteques municipals de la ciutat.
Nieves Abasta Corral (La Corunya 1968). Estudià Història de l’Art a la Universitat de Santiago de Compostel·la i és Màster en Periodisme per la UOC. Va realitzar un curs d’especialista en Perfils Criminals sota la direcció de Vicente Garrido. Ha estat directora d’una revista de divulgació cultural, a més de col·laborar en diverses publicacions de La Corunya i Ponferrada com a redactora i fotògrafa, i en programes de ràdio sobre música clàssica. Durant tretze anys va treballar en una caserna de la policia local.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari