Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Andre Agassi, Open, Mi Historia

 

portada“Odiava el tennis, sí. I ho odiava perquè mai va ser la meva elecció. Primer, el meu pare m’ho va imposar, hores i hores de tennis; després, va fer que em manessin lluny de casa, i més endavant, quan jo encara estava buscant-me, intentant entendre a mi mateix, va posar sobre meu el focus i tothom em deia qui era jo, mentre jo em sentia completament desconnectat de la meva vida”.
Així s’expressa el tenista Andre Agassi, quina biografia Open, Mi Historia us presentem avui com a novetat.
Sent un nadó, li van posar una raqueta de joguina a la mà. Des de llavors, Agassi no ha fet altra cosa que colpejar pilotes de tennis. El seu pare, obsessionat en convertir-lo en un astre de l’esport, va construir una màquina (el drac) que disparava 2.500 pilotes al dia contra el petit Andre.
Escrita amb el premi Pulitzer JR Moehringer, Open és la semblança a corandre agassi obert d’Andre Agassi, que en aquestes memòries es mostra tal com és: un home que va haver d’enfrontar a les pressions de la seva família, de la fama, però que sempre va conservar el valor de l’amistat i un sentit altruista de la vida.
En aquesta captivadora autobiografia, Agassi revela, amb sentit de l’humor i tendresa, una vida definida per la contradicció entre una destinació impost i l’anhel per complaure als que ho han sacrificat tot per ell. “Odio el tennis, el detesto amb una fosca i secreta passió, i no obstant això segueixo jugant perquè no tinc alternativa. I aquest abisme, aquesta contradicció entre el que vull fer i el que de fet faig, és l’essència de la meva vida”.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari