Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Tolkien y la Gran Guerra. El origen de la Tierra Media’

Tolkien y la Gran GuerraSegur que us penseu que avui us parlarem de l’estrena de la tercera part del Hobbit oi? Doncs no… o si, segons es miri, perquè avui venim a parlar-vos del nostre llibre, concretament del llibre de recent publicació Tolkien y la Gran Guerra: el origen de la Tierra Media obra del periodista anglès John Garth.

El jove Tolkien va viure una de les experiències més terribles de la seva vida durant la seva participació en la batalla del Somme, una de les més sagnants de la Primera Guerra Mundial. En ella va veure com gairebé tots els seus amics propers morien en combat, tal i com es pot veure en les seves paraules: “la experiència d’un jove atrapat per les circumstàncies de 1914 no va ser menys horrible que la mateixa situació al 1939… el 1918, tots els meus amics menys un estaven morts”.
John Garth ens presenta a Tolkien i la Gran Guerra, un relat commovedor a partir de les cartes inèdites de Tolkien i els seus amics més propers. Garth ens revela com l’experiència en combat del jove Tolkien va configurar aspectes essencials de la Terra Mitjana, que es veurien després reflectits en L’Hobbit i El Senyor dels Anells.

John GarthL’estiu de 1915, un jove JRR Tolkien va abandonar Oxford i es va allistar en l’exèrcit britànic. La Gran Guerra ja era un dens i brut aire que havia contaminat tot Europa, i encara que Tolkien havia retardat la seva entrada en l’exèrcit per acabar la seva estudis universitaris, va acabar unint-se a la resta de soldats britànics al front.

Si Europa hagués tingut la sort de no haver patit la Primera Guerra Mundial, crec que Tolkien només hauria estat conegut com un dotat acadèmic”, assegura John Garth, que després d’anys d’investigació publica ‘Tolkien i la Gran Guerra’,  un llibre que indaga en l’estreta relació entre ‘El hòbbit’ i ‘El senyor dels anells’ amb les vivències de l’autor en el camp de batalla.

Per saber-ne més sobre J.R.R. Tolkien, a banda de les seves obres, podeu consultar el següent enllaç:

Coincideix que demà s’estrena la tercera, i darrera, part del Hobbit de Peter Jackson: El hobbit: La batalla de los cinco ejércitos. Us deixem amb el tràiler:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari