Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Setembre

selnovetats.jpg

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de setembre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.Aquest mes de setembre destaquem, entre les novetats per adults, la novel·la Tierra desacostumbrada, de l’escriptora d’origen bengalí però arrelada als Estats Units, Jhumpa Lahiri. Llibre de relats on els personatges són quasi sempre bengalís, que han emigrat als Estats Units i viuen de diferents maneres el contrast entre la seva cultura d’origen i la del país d’adopció.Aprofitant la seva recent reobertura al Paral·lel, us volem recomanar el llibre El Molino: un segle d’història del veterà periodista, Lluís Permanyer.  Entre els còmics podreu trobar l’obra guanyadora del màxim guardó del Festival d’Angoulême de 2009, la versió de Pinocchio d’en Winshluss (àlies de Vincent Parannaud). Ens trobem davant d’una interpretació fosca, molt fosca del personatge de Collodi, que, a més a més és barreja amb d’altres contes clàssics infantils com Blancaneus o el Flautista d’Hamelín.  

 Reco

Entre les novetats de la secció infantil podreu trobar el llibre de la Lourdes Ferriz, Vull un mòbil: com educar els nostres fills en les noves tecnologies. Aquest llibre ens vol acostar a les immenses possibilitats de l’ordinador i d’Internet per a l’educació i el coneixement.
També us recomanem el conte Sota el coixí…una Porta de l’Eulàlia Canal, que ajudarà als nens a desfer-se d’algunes de les seves pors.Pel que fa a la música ens plau destacar el segon disc del grup vilanoví La Brigada. Les paraules justes consolida a en Pere Agramunt i als seus companys a la primera línia del fèrtil panorama actual del pop català, a la vegada que els allunya de la majoria amb una proposta que pretén ser popular i arriscada a parts iguals. Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula del debutant Ventura Durall Las dos vidas de Andrés Rabadán. Basada en la història real de l’Andrés, mes conegut com “l’assassí de la ballesta”, el film ens planteja més preguntes que respostes sobre sobre la rehabilitació dels malalts mentals i la seva reinserció a la societat. 

  recomanats-portades-2.jpg

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Setembre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari