Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Octubre 2014

Selecció de Novetats

A la Biblioteca Armand Cardona us hem preparat la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes d’octubre, i que com sempre inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema, fotografia i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu un títol adient per aquestes dates: Els Fets del 6 d’octubre de 1934 de Manel López. L’autor ofereix una anàlisi i una visió globals del que succeí arreu del país entre el 4 i el 6 d’octubre de 1934. Fonamentada en una amplíssima i sòlida base documental, recollida en multitud d’arxius locals i comarcals, l’obra va més enllà del relat centrat en l’actuació del govern català i ens explica amb detall un 6 d’octubre fins ara gairebé desconegut..

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la  En una sola persona de John Irving. Una història tempestuosa, divertida i commovedora sobre els enamoraments inadequats, els amors insatisfets i una acceptació decidida i valenta de les nostres diferències sexuals.

A la secció infantil us presentem el llibre  L’Olivia i les princeses d’Ian Falconer. En aquesta divertidíssima història, la porqueta Olivia té una petita “crisi d’identitat”: què serà quan sigui gran? A què es dedicarà? Una cosa té molt clara, però: Mai serà una princesa perquè totes les altres nenes de la seva edat ho volen ser. Ella aspira, com ho diríem, a una categoria superior.

portades 2

Entre els còmics us presentem un que arriba envoltat d’immillorables crítiques i la garantia d’haver rebut el premi Fauve Dor, a la Millor Obra de 2013, al Festival d’Angoulême de 2014:  Come Prima, obra d’Alfred. Una història que narra el viatge de dos germans italians de França fins Itàlia, durant els anys 60, per honorar la memòria del seu pare, i que els permetrà solucionar problemes i madurar com persones.

Pel que fa a la música us recomanem  Agent Cooper de  Russian Red. El tercer treball de Lourdes Hernández destil·la un aire més rocker i elèctric, fruit de la seva producció a Los Àngeles sota la batuta de Joe Chiccarelli. Se centra en l’amor cap als homes de la seva vida: des del seu pare als seus nuvis, amants, músics,… tal i com s’aprecia en els títols de les cançons.

Per últim, a la secció de cinema us presentem una premiada història que aborda la problemàtica dels segrestos i els desenvolupament del Síndrome d’Estocolm.. Stockholm, de Rodrigo Sorogoyen. ”Tot succeeix durant una nit; una nit qualsevol per a ell; una nit decisiva per a ella. Tot i que ells dos no ho saben, desprès d’aquesta nit seguiran units per sempre”.

Aquí teniu el pdf: Seleccio Novetats – Octubre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari