Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Crea tu jardín de aromáticas, aprende a elegirlas, cultivarlas y utilizarlas”

crea-tu-jardin-de-aromaticasL’any 2000 va néixer l’editorial La Fertilidad de la Tierra amb vocació de fomentar i difondre l’agricultura ecològica, així com la ramaderia i el consum d’aliments ecològics, contribuint així a millorar l’entorn i a recuperar cultura i paisatges. De la seva col·lecció Guias para la Fertilidad de la Tierra avui us presentem el llibre Crea tu jardín de aromáticas, aprende a elegirlas, cultivarlas y utilizarlas.

A la ressenya del llibre se’ns diu que aquestes plantes són sovint mel·líferes i medicinals, però sempre aromàtiques i bones companyes. Es presenta com una guia per conrear-les, escampant les seves virtuts i subtils aromes ja sigui en parterres, entre hortalisses i fruiters, en un balcó, o en un jardí medieval. Ens proposa conèixer les propietats de 58 plantes d’aquestes, des de les clàssiques espígol, marialluïsa, coriandre, etc, a les més desconegudes: agastache, sàlvia, bergamota … Una guia per a collir-les amb totes les seves propietats i introduir-les en la quotidianitat, per realçar plats i postres, aromatitzar vinagres, preparar tisanes digestives, licors i també locions, mascaretes de bellesa, saquets perfumats, tot procedent del nostre hort i jardí.

Les autores del llibre són expertes no només en la teoria, sinó també a la pràctica: Nathalie David-Bernadat és una agricultora ecològica; Sylvie Hampikian, doctora en veterinària i experta en fàrmatoxicologia; i la directora de l’obra, Brigitte Lapouge-Déjean, jardinera ecològica i paisatgista.

Al fons documental de les biblioteques municipals de la ciutat podeu trobar d’altres llibres de la col·lecció Guias para la Fertilidad de la Tierra.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari