Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Llibres Prohibits

logoFiraLlibreProhibit

Al llarg de la història de la literatura s’ha prohibit tan la publicació com la lectura d’alguns llibres a diversos països del món. Aquest és l’eix temàtic de la 1a Fira del Llibre Prohibit que tindrà lloc a Llagostera el 14 de setembre, organitzada per l’associació Can Toni de les Eugues amb la col·laboració i patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llagostera.
La idea d’aquesta fira sorgeix de la Setmana del Llibre Prohibit que es celebra als EUA i que l’associació ha volgut traslladar per primera vegada a Europa. Els organitzadors busquen en aquesta fira una excusa per parlar de literatura durant uns dies i fer veure la importància de la ficció literària i quants esforços ha destinat el poder arreu del món i al llarg de totes les èpoques, per acabar amb la literatura, que no deixa de ser l’expressió dels pobles. Un tema que desgraciadament encara és actualitat.
L’Associació Can Toni de les Eugues ha passat un llistat a les biblioteques, no exhaustiu, d’alguns llibres prohibits. Poden sorprendre alguns títols clàssics de la literatura com: La Colmena de Camilo José Cela a Espanya, Hamlet de William Shakespeare a Etiopia, El sí de las niñas de Leandro Fernández de Moratín a Espanya, Bodas de Sangre de Federico García Lorca a Espanya, La Regenta de Leopoldo Alas Clarin a Espanya, Alicia al país de les meravelles de Lewis Carrol a Xina, El retrat de Dorian Gray d’Oscar Wilde a Anglaterra i Rebel·lió a la granja de George Orwell a la URSS. D’altres de no acceptats actualment a altres països com: La Casa de los espíritus d’Isabel Allende a Cuba, El Codi de Vinci de Dan Brown al Vaticà i Líban, Harry Potter de J.K. Rowling als Emirats Àrabs, Pakistan i Aràbia Saudi.

llibresprohibits

A la biblioteca Armand Cardona podeu veure, i agafar en préstec si s’abelleix, una selecció de llibres prohibits.

1 Comentari fins ara

 1. Penedesfera Dijous 18 de Setembre de 2014 - 0:18 h

  Hola,

  Hem afegit el blog a la Penedesfera http://www.penedesfera.cat, la comunitat de bloguers de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  Us agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa feu un link del vostre blog cap al portal. A la barra lateral trobareu logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera. Si voleu rebre les informacions de la comunitat envieu-ne un e-mail a penedesfera@penedesfera.cat

  Al web trobareu tot un seguit d’eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

  Salutacions i felicitats pel blog!

  Daniel García Peris
  http://www.danielgarciaperis.cat

Deixa un comentari