Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El diari de Carlota

El diari de CarlotaUna altra vegada el cinema ens serveix per parlar de llibres. Desprès de l’èxit editorial d’El diari vermell de la Carlota de l’escriptora barcelonina Gemma Lienas i de les seves continuacions, el diari blau, el lila i el groc, avui s’estrena l’adaptació cinematogràfica de la novel·la, dirigida pel debutant José Manuel Carrasco, sota el títol El diari de Carlota.

A El diari vermell, la Carlota compra una llibreta vermella per escriure sobre la sexualitat. Quan va a comprar el diari, es troba amb un noi, en Flanagan (detectiu adolescent protagonista de diverses novel·les de l’Andreu Martín i en Jaume Ribera) amb el que estableix una relació.

La parella d’escriptors també va publicar El diari vermell d’en Flanagan, on l’adolescent ens deixava veure la versió masculina d’aquesta iniciació sexual.

La pel·lícula, en canvi, ens parla de les aventures i desventures sexuals i sentimentals d’un grup d’adolescents, encapçalats per la Carlota, però on també tenen protagonisme altres personatges com l’Oriol i en Sergio, els dos nois entre els que la Carlota ha de triar, o les seves millors amigues, l’Elisa i la Mireia.

Els diaris de…

Gemma LienasLa Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és llicenciada en Filosofia i Lletres i va treballar com a mestre i editora abans de dedicar-se totalment a l’escriptura.

La seva primera novel·la Cul de sac, va ser publicada l’any 1986.

També ha escrit novel·les per adults i assaigs com Rebels, ni putes ni submises, un atac directe contra la societat patriarcal, on parla de món de la dona i es reconeix com una activa feminista.

Com sempre, recordar-vos que podeu trobar tots aquests llibres a la secció de novel·la, al primer pis de la Biblioteca.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari