Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Taller familiar: Joc de l’Alquerc

Joc AlquercLes activitats de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú de setembre-octubre arrenquen aquest divendres amb l’exposició de còmic Ardalén de Miguelanxo Prado, seguida per dos tallers infantils relacionats amb el Tricentenari del 1714.

La primera activitat de la commemoració, adreçada al menuts, tindrà lloc a la biblioteca Joan Oliva, aquest dissabte 6 de setembre a les 12h, el taller 1714 peça a peça. Es tracta d’un taller dirigit a infants de 4 a 10 anys on cadascú es farà el seu propi personatge del Tricentenari.

La segona tindrà lloc a la biblioteca Armand Cardona, el dissabte 13 de setembre a les 12h, el taller familiar Joc de l’Alquerc. Aquest està adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys, acompanyats d’un adult, on aprendran a fer un tauler d’Alquerc i a jugar-hi.

El joc de l’Alquerc es un joc de tauler tipus les dames que es jugava al 1714. En aquest joc els jugadors mouen una de les seves peces a una posició buida adjacent, unida per una recta, o capturen la peça contrària fent un salt.
A Catalunya trobem alquercs a les lloses de pedra d’alguns paviments, sobretot al voltant d’edificis religiosos i llocs de reunió.
El llibre El món en jocs: més de 100 jocs indispensables d’Oriol Comas, que tenim a la biblioteca Armand Cardona, explica en detall aquest joc (Signatura: 793.4 Com).
Per si no podeu venir al taller us deixem unes instruccions per fer-vos-en un.

Els que estigueu interessats a participar en algun d’aquests dos tallers gratuïts us heu d’inscriure prèviament a les respectives biblioteques. Les inscripcions ja estan obertes.

Aquests dos tallers es sumen a les tres hores del conte que ja s’han explicat a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú relacionades amb el 1714: Una diada inesperada a càrrec de Carme Jariod, Bandolers i barretines. El 1714 al Penedès a càrrec de Bernat Soler i Aquell dia del 1714 d’Antoni Munné-Jordà i Òscar Julve.

TRICENTENARIFinalment, us deixem l’enllaç al catàleg de la biblioteca relacionada amb els documents que disposem sobre el 1714 i un altre enllaç a totes les activitats que es fan a Vilanova i la Geltrú al voltant del Tricentenari.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari