Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Fons de cuina. “Permítame que le hable sobre el vino”

Temps de vacances, de viatges, de descans, d’ampliació de coneixements,… i tot això ho pot fer des de casa, o des de la biblioteca, només cal que s’acosti i triï qualsevol dels llibres, pel·lícules o documents que posem al seu abast…

PERMITAMEQUELEHABLESOBREELVIAvui us proposem un viatge iniciàtic al mon del vi, de la ma d’Oz Clarke, probablement un dels enòlegs més coneguts del mon. Ha rebut nombrosos guardons internacionals tant com tastador de vins com pels seus escrits sobre el vi, i els seus programes de televisió i de ràdio a la BBC aconsegueixen captivar i entretenir al públic.

Permítame que le hable sobre el vino” és una guia per entendre i gaudir del vi. Sense tecnicismes. Sense esnobismes. Dirigit al lector sense coneixements previs sobre vins. Pensat per aprendre a gaudir dels vins que trobarà a les vinateries. Amb més de 300 vins recomanats per tastar.

«Quan entri en una vinateria, aturi un moment i observi al seu voltant. No vagi directament per l’oferta especial del mes, no tanqui la seva ment i els sentits a tot excepte als vins pels que sent predilecció, miri bé tot l’assortiment exposat. Si la vinateria és gran i vostè s’assembla una mica a mi, el cap li començarà a donar voltes i l’aclaparadora abundància de tants vins diferents li embriagarà. Imagineu: hi ha una aroma i un sabor únics tancats en cadascuna d’aquestes ampolles. De manera que obri la seva ment, prengui qualsevol ampolla i embarqueu-vos en un agradable viatge de descobriment que durarà tota la vida.»

Al fons documental de les nostres biblioteques també podreu trobar aquestes obres del mateix autor:

ATLASDELVINO enciclopediadelvino

Atlas del vino : vinos y regiones vinícolas del mundo

Enciclopedia del vino : una guía alfabética de los vinos de todo el mundo

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari