Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


#estiudecinema – Quentin Tarantino

killbillAl febrer va fer deu anys de l’estrena de la segona entrega de la saga Kill Bill, del director, guionista i actor nord-americà Quentin Tarantino. Kill Bill és una pel·lícula d’acció i suspens que originalment va ser proposada per tenir un llançament únic als cinemes, però amb una durada de més de quatre hores, va ser separada en dos volums: Kill Bill: Volum 1, i Kill Bill: Volum 2. Les dues pel·lícules van ser ben rebudes per la crítica, molts notant el seu estil de direcció i el seu homenatge a gèneres cinematogràfics. És considerada tant per la crítica com pel públic una de les pel·lícules més icòniques del cinema modern, tant per les vegades que ha estat versionada com per la seva pròpia qualitat. En una entrevista que li varen fer durant la campanya de presentació de la pel·lícula Inglorious Basterds va declarar que la tercera entrega veuria la llum precisament deu anys després de l’estrena del volum 2n. Així doncs, ja som ben a prop de poder gaudir de la continuació de les revenges de La Núvia (o Black Mamba, o Beatrix Kiddo, com prefereixin).

Quentin Tarantino ha obtingut la fama gràcies al seu estil innovador, influït per l’estètica dels còmics i de les sèries B, on la narració és sovint no-lineal, amb diàlegs memorables i una important dosi de violència i sang sublimades estèticament i atenuades per un toc humorístic. Aquest estil va obrir la porta a una sèrie de joves directors del cinema independent americà als inicis dels anys 90.

A més a més de les pel·licules esmentades, al fons documental de les biblioteques municipals podeu trobar d’altres pel·lícules emblemàtiques de Tarantino:

Django_desencadenadoDjango desencadenado. A Texas, dos anys abans d’esclatar la Guerra Civil Americana, King Schultz, un caçarecompenses alemany que li segueix la pista a uns assassins per cobrar pels seus caps, li promet a l’esclau negre Django deixar-lo en llibertat si l’ajuda a atrapar-los. Ell accepta doncs després vol anar a buscar la seva dona Broomhilda, una esclava que estan en una plantació del terratinent Calvin Candie.

Jackie_BrownJackie Brown és una hostessa de vol que necessita diners i fa de correu per Robbie, un mafiós buscat per la policia. Un dia és sorpresa en la duana i acusada de tràfic de drogues i evasió de capital. Només podrà evitar el seu ingrés a la presó, si accepta una proposta de la policia: ajudar-los a arribar fins Robbie.

Reservoir_DogsReservoir dogs. Una banda organitzada és contractada per atracar una empresa i emportar uns diamants. No obstant això, abans que soni l’alarma, la policia ja hi és. Alguns membres de la banda moren en l’enfrontament amb les forces de l’ordre, i els altres es reuneixen en el lloc convingut.

Pulp_FictionPulp fiction. Jules i Vincent, dos assassins a sou amb molt poques llums, treballen per Marsellus Wallace. Vincent li confessa a Jules que Marsellus li ha demanat que tingui cura de Mia, la seva dona. Jules li recomana prudència perquè és molt perillós sobrepassar amb la núvia del cap. Quan arriba l’hora de treballar, tots dos s’han de posar a treballar. La seva missió: recuperar un misteriós maletí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari