Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Fons de cuina. Amanides i sopes fredes

A l’estiu canvien els nostres àvids alimentaris. Alguns productes de temporada, com fruites i verdures són en el seu màxim esplendor. Les calorades conviden a menjars lleugers, freds i refrescants, que hidratin i aportin vitamines i minerals,  sense gaires calories. Així doncs, agafen protagonisme amanides variadíssimes on pràcticament tot s’hi val, i les fantàstiques sopes fredes.

A les biblioteques municipals de la ciutat podeu trobar diversos llibres relacionats amb les amanides i les sopes fredes, dels quals us volem destacar el següents:

sopesfredesicalentesSopes fredes i calentes, de Mariona Quadrada i Josep Borrell Garciapons. Ens ofereix una guia de propostes del menjar de cullera, ja siguin per a temps d’hivern o d’estiu. Hi trobareu sopes i cremes que abriguen receptes amb un pòsit de tradició, com les escudelles i les sopes de pa, però també plats recents, com les barreges de verdures amb iogurt.

centamanidesientrantsfredsCent amanides i entrants freds, de Joan Pallarés, amb pròleg de Màrius Carol. El llibre conté un centenar de receptes per a ser servides a temperatura ambient, que van de les composicions més senzilles i a l’abast de qualsevol aficionat a plats molt elaborats, sempre ressaltant els sabors primigenis dels productes naturals.

amanidesperlacalorAmanides per a la calor, de Mariona Quadrada. En el seu  ens ofereix un ventall de plats molt adients per l’època de la calor.

les30millorsamanidesdelaviaLes 30 millors amanides de l’àvia a l’abast de tothom, recopilades per Georgina Regàs i il•lustrades per Joan Selva. Georgina Regàs i Pagès és una cuinera i escriptora clau en la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana.

ensaladaselnueoplatoprincipalEnsaladas: el nuevo plato principal, de Peter Gordon amb fotografies de Jean Cazals. Reconeixent que han evolucionat a partir de mers acompanyaments per al plat principal, aquest llibre celebra la varietat i versatilitat d’amanides. Ja sigui que inspiren noves creacions o presenten un plat clàssic amb un toc contemporani, les receptes d’aquest llibre són tot sofisticació deliciosa.

ensaladasdelahuertaalplatoEnsaladas: de la huerta al plato. El llibre comença amb una introducció sobre els avantatges del consum de verdures i hortalisses, i prossegueix amb una sèrie de trucs per triar i portar del mercat a la cuina, per continuar amb receptes d’amanides depuratives, fortificants, vitamíniques i nutritives. Per finalitzar, el doctor Joan Corbella ofereix consells de salut i un glossari amb recomanacions segons estats de salut.

elsecretodelgazpachoI per acabar, una novel•la d’humor de Gervasio Posadas, El Secreto del gazpacho. Rodrigo Alonso, un publicitari d’èxit que ha passat ja la barrera dels quaranta, veu que l’edat d’or de la publicitat pertany al passat. La seva crisi s’aguditza i conclou amb l’abandonament de l’agència en la qual treballa. Mentre es concentra inútilment en l’escriptura d’un llibre d’autoajuda, es veu involucrat en la conspiració d’una secta pitagòrica que vol dominar el món i que li confon amb la reencarnació del seu mític fundador.

Al fons documental de les nostres biblioteques podreu trobar totes aquestes obres relacionades amb aquets menjars estiuencs.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari