Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Juliol

Selecció Novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de juliol, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics. 

Aquest mes de juliol destaquem, entre les novetats per adults, el llibre Superar la adversidad del psiquiatra sevillà instal·lat a Nova York, Luís Rojas Marcos. En èpoques de dificultats necessitem mecanismes per resisitir. L’èsser humà té un instrument natural per combatre, la resiliència, la qualitat que ens permet tornar a l’estat en el qual ens trobàvem abans del cop. 

També us recomanem la novel·la juvenil Deu coses que odio de mi, de l’autora australiana d’origen musulmà, Randa Abdel-Fattha. En aquest llibre l’autora ens retrata la situació de moltes noies musulmanes que viuen a occident i es debaten entre la modernitat del seu entorn i la religiositat i tradició de la seva família.  

Entre els còmics us recomanem el primer volum de Una vida errante, del autor japonès Yoshihiro Tatsumi. Tatsumi es considerat el pare del gènere Gekiga, el gènere més realista, dramàtic i per adults del còmic japonès. Fent servir un alter-ego, Huroshi, en Tatsumi ens parla de la seva infància i joventut, marcada per la II Guerra Mundial, al mateix que ens parla de l’evolució del manga des d’un gènere menor fins a convertir-se en un element molt important de la cultura japonesa actual.

Portades adults

A la secció infantil, concretament al Racó de Mares i Pares podreu trobar el llibre Qui mana aquí? de la Victòria Cardona. L’autora tracta de respondre amb realisme i bon humor a les preguntes que els pares d’avui dia es fan sovint com: Tenim prou autoritat? Sabem dir no? 

També dins d’aquesta secció també destaquem el llibre d’Eva Armisén, Què m’està passant?  Aquesta és la pregunta que ens fem quan sentim quelcom per primera vegada o no sabem reconèixer allò que sentim. Aquest llibre ens parla d’emocions quotidianes com la ràbia, la vergonya o la por, des del punt de vista de qui les està sentint i hi reflexiona. L’àlbum va acompanyat per un CD de cançons del músic Marc Parrot. 

Pel que fa a la música destaquem l’últim treball de Joan Manuel Serrat, Hijo de la luz y de la sombra. En aquest disc, Serrat adapta i posa música a diversos textos de Miguel Hernàndez coincidint amb el centenari del poeta.

Portades música 

Per últim, a la secció de cinema us volem recomanar la pel·lícula Paradise Now, del realitzador holandès d’origen palestí Hany Abu-Assad. La pel·lícula ens explica la història de dos joves palestins que són reclutats per portar a terme un atemptat suïcida a Tel-Aviv.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetets – Juliol

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari