Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentació de ‘Mis primeros primeros besos’ de Lyona

Qui no se’n recorda del seu primer petó?

Aquest és el punt de partida del còmic que el proper dijous 22 a les 19h presentarem a la Biblioteca Armand Cardona, Mis primeros PRIMEROS BESOS de la Lyona, dissenyadora gràfica i realitzadora audiovisual, entre altres coses.

La presentació anirà a càrrec de l’Anna Roig, cantant penedesenca, líder del grup L’Ombre de Ton Chien, que ha col·laborat en diverses ocasions amb la Lyona.

El primer petó és un d’aquells moments a la vida que queda gravat a la memòria i sempre es recorda amb una combinació de tendresa i nostàlgia. És un, però alhora són molts, hi ha tants com relacions s’han tingut al llarg de la vida.

En aquesta novel·la gràfica l’autora comparteix els seus primers petons mitjançant la seva experiència sentimental, en un afany per capturar-los tot i que no caiguin en l’oblit. Vint-i-cinc històries que faran somriure i en més d’una es podrà pensar que el protagonista és un mateix.

En paraules de l’autora, el llibre són: “vint-i-cinc relats curts il·lustrats cadascun d’una manera molt diferent, alguns són còmics, altres tenen il·lustracions, altres són apunts (gairebé com un diari en el que escrius i vas dibuixant al costat)… cadascun té la seva estètica, el seu estil […] tots ens hem donat aquests primers petons i hem sentit aquests nervis, aquesta tensió, emoció,… i hem pensat ¿Com serà besar-lo? Crec que qualsevol pot sentir una mica d’empatia amb aquestes històries”.

Lyona és el sobrenom que va triar la Marta Puig (Esparraguera, 1979) per començar el seu camí en el món de l’audiovisual. Llicenciada en direcció a l’ESCAC, es considera una artista multidisciplinar que ha destacat per la seva faceta de directora de videoclips per a coneguts grups de música com Love of Lesbian, Lori Meyers, Amaral o Sidonie entre molts altres.

Tot i això el seu treball va més enllà d’aquesta especialitat i s’autodefineix com “enginyera de contes i poemes”, una artista sense complexos ni límits creatius que ha fet de les xarxes socials la plataforma per donar a conèixer els seus treballs.

Amb els seus dibuixos i els seus vídeos ha aconseguit crear una marca pròpia que cada vegada és més cotitzada. També és la il·lustradora del bestseller infantil Yo mataré monstruos por ti, que va realitzar conjuntament amb Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian.

Podeu seguir els projectes de la Lyona a Facebook, Twitter, Instagram o Youtube.

Us deixem amb una entrevista que li van realitzar amb motiu de la presentació del llibre.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari