Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentem el llibre ‘40 semanas: crónica de un embarazo’ de Gloria Vives

40 semanasDemà divendres 16 de maig a les 19h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre de Gloria Vives, 40 semanas, crónica de un embarazo. La Gloria estarà acompanyada de la Marta Bernadó, llevadora i coordinadora de l’àrea de parts de l’Hospital San Camil.

40 setmanes” és una novel·la gràfica que parteix de la decisió de tenir fills, que prenem la meva parella i jo, i de com aquesta decisió canvia les nostres vides.

En ella s’aborda, des d’un punt de vista autobiogràfic, l’aventura dels nou mesos d’embaràs i el procés del part.

Amb un llenguatge tragicòmic, molt personal i sense censures, relata les alegries, les pors, els dubtes, els canvis i les expectatives que sorgeixen durant aquests mesos.

Decàleg

Narrat en primera persona, la Gloria relata situacions que arrenquen somriures a els qui les hem passat i poden ser de gran utilitat pels quals estan en això. Les ecografies, les anàlisis, el que et diu la gent, quan comences a notar que es mou, el sexe, la preparació al part, els interrogants, les pors, la sensació en la recta final d’haver-te convertit en una vaca…

Gloria Vives va néixer l’any 1979. Va estudiar Belles Arts a la Facultat de Barcelona, mentre treballava l’escola Traç fent classes de manualitats a nens. Més tard va estudiar Arteràpia a la UVIC.

Actualment es dedica a dibuixar ‘per entendre el món i les coses que em passen’, com diu ella i és dinamitzadora de tallers d’art a l’escola Traç i a diferents Centres Cívics de Barcelona. També col·labora habitualment amb la revista Viure en família.

D’aquest interès per expressar com li va canviar la vida amb la maternitat sorgeix el blog Júlia al dia. Amb les seves il·lustracions, la Gloria ens vol mostrar com la petita Júlia, i ara la seva germana Abril, li han revolucionat la vida.

Això també l’ha dut a impulsar i il·ustrar el ‘Decàleg per al part respectat’. Va reunir un grup de mares, pares i professionals i van elaborar un llistat amb els deus punts bàsics per aconseguir un acompanyament respectuós durant el part.

Des de la Biblioteca hem elaborat una guia de lectura on hem seleccionat tot un seguit de llibres que parlen sobre l’embaràs, el part i la criança dels fills durant els primers anys de vida. Trobareu manuals però també llibres que tracten el tema de forma més amena, amb anècdotes, acudits i experiències personals.

Tots aquests llibres els podeu trobar al Racó de Pares de les Biblioteques de Vilanova, un espai adaptat a les sales infantils amb tots aquells documents que us poden ajudar en la tasca de ser pares i mares.

Us deixem amb el següent vídeo:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari