Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Palabras de caramelo’ de Gonzalo Moure

Palabras de carameloKori és un nen sordmut que viu en un campament de refugiats sahrauís.
No coneix les paraules, només sap el significat de la gesticulació  i del moviments dels llavis. Per exemple, ell es diu “Llavis rodons, Boca estirada”, és a dir, Kori. D’aquesta manera tan peculiar entendrà les paraules d’un petit camell, anomenat  Caramelo. Amb temps i esforç, Kori aprendrà a llegir i a escriure al mateix temps cada vegada entendrà més a Caramelo llegint els seus moviments de llavis.
Però el camell es fa gran i Kori esbrina que l’hauran de sacrificar per a  poder menjar. Una nit fuig amb ell sense saber massa bé cap a on, en un intent desesperat per salvar a l’animal.

Palabras de Caramelo és Gonzalo Moure en estat pur: Sàhara, animals, bellesa, terra, sensibilitat i duresa. És un llibre magnífic que, en primer lloc et situa no davant d’un discapacitat, sinó davant  una persona capacitada per a coses a les que els “normals” no poden ni tan sols  acostar-s’hi.  I en segon lloc, que no mira cap a una altra banda, encara que pugui arribar a ser tan trist i bell que commou.
A més, el llibre es presta a interpretacions i dobles lectures, algunes molt atractives.

Gonzalo MoureGonzalo Moure Trénor, nascut a València l’any 1951, és un escriptor espanyol dedicat a la literatura juvenil, on ha guanyat premis tan importants como el Gran Angular, l’Ala Delta, el Primavera o el Barco de Vapor, entre d’altres. Las seva obra és coneguda per l’atenció que dedica als problemes de tipus social i també a la relació entre pares i adolescents.

Les il·lustracions van a càrrec de Fernando Martín Godoy, Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, l’any 2001.
La seva obra tracta de transmetre la bellesa i el misteri del món que l’envolta.

A la Biblioteca trobareu més llibres d’aquest autor: Gonzalo Moure

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 24 de maig a les 17:30h. Us esperem!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari