Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Juny

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de juny, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes de juny destaquem, entre les novetats per adults, una novel·la que s’inclou dins la tendència del gènere negre que tan d’èxit té i que prové del nord d’Europa; ens referim a l’obra Ningú no ho ha sentit de Mari Jungstedt. També us recomanem el llibre El muro de berlín de Frederick Taylor, que relata la història del conflicte polític que va marcar bona part de la societat mundial durant quasi quaranta anys i que va suposar la divisió d’una ciutat de quatre milions d’habitants en dues parts.

Selecció de novetats

Entre els còmics podeu trobar l’obra guanyadora de la Beca Carnet Jove 2009, Sèrie B, de Deamo Bros. Aquesta novel·la gràfica ret homenatge a les pel·lícules de ciència ficció; són històries curtes que succeeixen en diferents llocs de la geografia catalana però amb situacions i personatges típics del cinema fantàstic com ara zombis, robots, extraterrestres, etc.

A la secció infantil podreu trobar el llibre que la col·lecció Això és art dedica a Las Meninas, de Patrícia Geis, dins d’aquesta magnifica iniciativa per apropar als nens i nenes a l’art, combinant la història de l’art amb imatges i pop-ups espectaculars. També dins d’aquesta secció destaca la pel·lícula Bettina i Martí, que ens servirà per descobrir que la imaginació no té límits i que sempre hi ha un lloc especial per a les històries més quotidianes.

Pel que fa a la música destaquem l’últim treball del grup que encapçala el català Ramon Faura, Le Petit Remon, i que porta per títol Acusticus replica. Aquest es caracteritza per la combinació de psicodèlia i rock&roll amb una participació destacada del violoncel, les guitarres acústiques i les percussions.

Selecció de novetats

Per últim, a la secció de cinema, rescatem un clàssic com és l’obra d’Elia Kazan La ley del silencio. A partir del relat de la vida dels estibadors dels molls de Nova York de mitjans de segle XX controlats per un mafiós, ens presenta molt gràficament la lluita entre els febles i els poderosos. A destacar les interpretacions del seu trio protagonista: Marlon Brando, Karl Marlden i Eva Marie Saint.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Juny 2010

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari