Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Blaumut a l’Auditori Eduard Toldrà

Aquesta setmana podeu trobar com a novetat el primer treball discogràfic dels barcelonins Blaumut ‘El turista’, que presentaran en directe dissabte vinent, 25 d’abril, a l’Auditori Eduard Toldrà.

Blaumut és una formació integrada per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Manel Pedrós (bateria).

Les seves lletres plenes d’imatges, els arranjaments d’instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines formen l’atmosfera de les seves cançons.

Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia varen coincidir cap a l’any 2003. Des d’aquell moment comencen a fer col·laboracions musicals en forma de gravacions casolanes, provant i experimentant amb diverses sonoritats. L’any 2009 comença a col·laborar amb el grup el txelista Oriol Aymat i Manel Pedrós, és l’última i més recent incorporació, i amb qui es tanca el cercle.

Les quatre personalitats que conformen Blaumut són tan diferents com els seus orígens musicals però amb un sentit en comú. De la clàssica més acadèmica, a la música intuïtiva. De la part racional, a la més visceral…

L’any 2011 firmen contracte discogràfic amb Picap, i el setembre del 2012 publiquen el seu primer àlbum.

En tan sols uns mesos la formació que lidera Xavi de la Iglesia ha aconseguit guanyar-se al públic i a la crítica. El seu primer senzill ‘Pa amb Oli i sal’ ha estat un dels temes més escoltats i “xiulats” dels últims anys després d’entrar a totes les llistes d’èxits i fins i tot sonar al Camp Nou cada vegada que juga el Barça.

Si voleu fer un tast de la seva música podeu escoltar el disc a l’Spotify.

Blaumut ha passat per la majoria de grans festivals d’estiu com el Grec, Cap Roig, Interludi, Sons del Món, Emergent, Acústica…entre d’altres.

‘El turista’ és un disc de sonoritats íntimes, tranquil, optimista i diferent, que desperta l’interès de qui l’escolta i que fa que cadascú en construeixi la seva pròpia experiència.

Es tracta d’una proposta musical diferent, un treball innovador, que combina el pop, el folk i la clàssica amb cançó d’autor i amb unes lletres sorprenents que reflecteixen sensacions creades des d’imatges. Un treball molt creatiu i de gran qualitat.

Us deixem amb el videoclip del tema ‘Bicicletes’.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari