Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Pixar: las claves del éxito’ de Ana Mª Pérez-Guerrero

L’any 1986, només uns pocs experts havien sentit parlar de l’animació per ordinador. Un quart de segle després, Pixar és un símbol del talent i la innovació al cinema d’animació. Des de l’estrena de Toy Story (1995), el primer llargmetratge creat íntegrament amb efectes d’animació digitals, Pixar Animation Studios ha continuat produint pel·lícules d’animació de gran èxit, tant de taquilla com de crítica, atresorant 26 premis Óscar i 7 Globus d’Or.
 
Parlar de Pixar és sinònim de cinema familiar de qualitat. Les seves produccions han aconseguit distingir-se, entre altres aspectes, per la solidesa dels seus guions i, sobretot, per un discurs sofisticat, que afavoreix la connexió efectiva amb un públic heterogeni, en el qual coincideixen nens i adults.

Alguna cosa que ha contribuït a enfortir les bases d’una nova manera d’explicar a través del mitjà animat, i a aconseguir per a aquesta empresa, una marca sense precedents en la història del Setè Art: l’èxit consecutiu de crítica i recaptació de totes les seves pel·lícules.

Pixar: las claves del éxito consta de set capítols. El primer és dedica a repassar aquests primers 25 anys d’història de la companyia; el segon parla sobre la seva cultura empresarial i els cinc últims es centren en les persones que conformen el nucli creatiu de l’empresa: John Lasseter, Andrew Stanton, Pete Docter, Brad Bird i Lee Unkrich.

El llibre sorgeix de la tesi doctoral de l’Ana Mª Pérez-Guerrero sobre les estratègies narratives orientades a la construcció d’un doble nivell de lectura als guions de Pixar.

Per commemorar aquests 25 anys, Pixar va promoure una exposició que és va inaugurar al MOMA de Nova York el 2006 i que ha viatjat per tot el món. A partir d’avui i fins el 22 de juny la mostra es podrà veure al Caixaforum de Madrid i, properament, també es podrà veure a Barcelona.

L’exposició presenta els llargmetratges i curtmetratges que ha produït Pixar en els seus 25 primers anys, i aprofundeix en els seus personatges, les històries i els mons que ha creat, elements clau que John Lasseter, director creatiu de l’estudi d’animació nord-americà, considera necessaris per a la realització d’una bona pel·lícula d’animació. A la mostra es podran veure dibuixos, storyboards, maquetes i instal·lacions digitals.

Trobareu les pel·lícules de Pixar a les sales infantils de les Biblioteques de Vilanova.

Us deixem amb un documental sobre la història de la companyia.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari