Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Dia Mundial de la Poesia amb Joana Raspall

Dia Mundial de la Poesia

Avui divendres, 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Poesia.  Aquesta commemoració va ser proclamada per la UNESCO amb la voluntat de promoure aquest gènere literari que tants insignes escriptors han cultivat al llarg del temps.
Per festejar-lo enguany la poeta Montserrat Abelló ha escrit el poema ‘Tan sols la paraula nua’, que s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país:

Tan sols la paraula nua

Montserrat Abelló (Tarragona, 1918) és poeta i traductora. Va Iniciar la seva trajectòria poètica el 1963 amb Vida diària i ha publicat, entre d’altres, Foc a les mans (1990), Dins l’esfera del temps (1998), Memòria de tu i de mi (2006). Escriptora reconeguda i compromesa amb el feminisme literari, ha estat guardonada amb nombrosos premis, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, 2008.
A les Biblioteques VNG trobareu la majoria d’obres d’aquesta autora.

Joana de les paraules claresCom ja ve sent habitual la biblioteca Armand Cardona hi col·labora en aquesta celebració amb una activitat, en aquest cas l’hora del conte Joana de les paraules clares, a càrrec de Cesca Mestres, que es farà aquest dissabte 22 de març a les 12h.

“Vet aquí una vegada una nena que estimava les paraules. I els llibres, que guarden les paraules en forma d’històries que ens dan riure o plorar, imaginar i pensar.” Aquest conte, obra de Joana Raspall i Muntsa Fernàndez i amb il·lustracions de Mercè Galí, és un viatge per la vida de la Joana Raspall, l’escriptora que estima les paraules i que ens ha regalat poemes bonics i divertits durant tants i tants anys.

Durant aquest dies les dues biblioteques de la ciutat exposaran una selecció d’obres poètiques, tant d’adults com infantils, que formen part del seu fons per tal d’apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari