Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El cinema triomfador als Premis Gaudí i Goya

Durant aquesta setmana podreu trobar a l’Espai de Cinema de la Biblioteca, tot un seguit de pel·lícules que han obtingut algun premi o han estat nominades a les darreres edicions dels premis Gaudí i Goya.

Premis Gaudí

La Plaga de Neus Ballús. Raúl, un camperol que intenta fer producció ecològica, contracta a Iurie perquè li ajudi en el camp. Iurie és lluitador de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar del que li surti. A poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: María, una dona gran que ha de deixar la seva casa per anar-se a viure a una residència d’avis; Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i Maribel, una prostituta que cada vegada té menys clients. Les destinacions de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança.

Va guanyar els premis grossos: Millor Pel·lícula, Direcció i Guió. També va estar nominada al Premi Goya a la Millor Direcció Novell.

Tots volem el millor per ella de Mar Coll. Geni és una dona de 38 anys que, després de sofrir un terrible accident de cotxe, intenta reprendre la seva vida anterior i tornar a encaixar en el qual havia estat el seu món. Un any després de sofrir l’accident, Geni està llista per reprendre la seva vida… o almenys així ho vol veure la seva família. La realitat és que malgrat voler complaure a tothom, Geni se sent incapaç d’estar a l’altura de les expectatives.

La Nora Navas torna a demostrar la seva grandesa com actriu i va guanyar el Premi a la Millor Actriu. També va estar nominada als Premis Goya.

El muerto y ser feliz de Javier Rebollo. Quan un assassí a sou espanyol, ingressat en un hospital de Buenos Aires, s’adona que és a punt de morir, s’escapa i es dirigeix al nord travessant tot el país. Fuig per carreteres secundàries en una espècie de tranquil·la peregrinació que té alguna cosa que veure amb una moderna novel·la de cavalleries. Una dona que ha trobat en la carretera serà el seu escuder en aquest continu avançar fugint de la mort i corrent, al mateix temps, cap a ella.

El veterà José Sacristán va guanyar el Premi Gaudí i també va guanyar el Premi Goya al Millor actor però de l’edició de 2013.

Premis Goya

Las Brujas de Zugarramurdi de Álex de la Iglesia. Dos aturats cometen un robatori i fugen perseguits per la policia i per l’ex-dona d’un d’ells Així, s’endinsen en els boscos impenetrables de Navarra i cauen sota les urpes d’una horda de dones embogides que s’alimenten de carn humana.

Va guanyar molts premis a les categories tècniques com millor disseny de vestuari, de producció, muntatge o actriu secundària.

Caníbal de Manuel Martín Cuenca. Carlos és el sastre més prestigiós de Granada. Un home respectable. Les seves passions són el treball i sobretot el menjar, però no menja qualsevol cosa: s’alimenta de dones desconegudes, amb les quals no té cap vincle emocional. Aquesta situació canvia el dia en què coneix a Nina, una jove romanesa que busca desesperadament a la seva germana bessona, que ha desaparegut fa uns dies.

Partia amb vuit nominacions incloses les de millor pel3lícula i actor per Antonio de la Torre. Finalment es va haver de conformar amb el Goya a la Millor Fotografia.

La herida de Fernando Franco. Ana és una dona de 28 anys que se sent útil i satisfeta en el seu treball rutinari ajudant a uns altres. No obstant això, fora de la seva jornada laboral, Ana té seriosos problemes per relacionar-se, doncs és socialment maldestre, fins i tot agressiva, amb les persones més properes i volgudes.

Era una de les pel·lícules amb més nominacions, 15 en total. Finalment va guanyar els premis a la Millor Actriu per Marian Álvarez i al Millor Director novell.

Gente en sitios de Juan Cavestany. és un relat que recorre de forma aparentment aleatòria la comèdia, el drama, el retrat social, el terror i el surrealisme amb un denominador comú: la irreductible poesia de la condició humana enfront de les envestides del cas estrany i el caòtic.

Va aconseguir quatre nominacions importants: pel·lícula, direcció, guió original i muntatge però finalment es va quedar sense premis.

Les novetats estaran excloses de préstec fins el proper dimarts 25 de març. Podeu reservar-les!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari