Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Día de la poesia catalana a Internet

 

El 17 de març, el web lletrA fa una crida per emplenar la xarxa de versos catalans: celebren el Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa impulsada per la UOC que és conmemora des del 2011 i que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n’és de valorada i estimada pels seus lectors.

Des de la Biblioteca ens sumem a aquesta iniciativa i ho volem fer parlar de dues poetesses vilanovines que pertanyen a dues generacions diferents: Teresa Costa-Gramunt i Raquel Casas.

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951) viu a Vilanova i la Geltrú i és de formació humanista –psicologia i grafologia, italià i cultures orientals–; és graduada en Disseny Gràfic. Com a escriptora ha publicat des de 1991 al voltant de trenta llibres entre assaigs, narracions, poemes i prosa poètica. És Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de la Ginesta d’Or de Perpinyà (2006) i ha estat guardonada amb els Premis Don-na (1990), Eugeni Molero (1998) i Josep M. Benet i Caparà (2006).

Podeu seguir el seu blog el Vel d’Harmonia.

V. Alfabet

“Estic amarat de tu”,
Vas escriure
Fa molt de temps.
Recordo aquesta postal on hi ha,
Reproduït,
Un gravat japonès.
Expira la llum del capvespre:
Comença a frequejar.
La nit,
¿no vindrà com una aurora
En el meu paisatge?

Treball de camp. El cep i la nansa, 1999.

Raquel Casas Agustí (Vilanova i la Geltrú, 1974) és Llicenciada en Filologia Hispànica i Doctorada en Literatura Espanyola del s. XX. És professora de Llengua i Literatura a l’IES Dolors Mallafré i Ros de Vilanova i la Geltrú. Ha rebut diversos premis literaris, sobretot de poesia (des de 1999 fins a l’actualitat).

Ha publicat els llibres Astrolabi (El Cep i la Nansa, 2006), Les randes del Paradís (Editorial Moll, Premi Vila de Lloseta 2007), Que no torni i altres contes (Cossetània Edicions, 2008; Premi Tinet de Narrativa Curta 2007) i La dona bilingüe (Viena Edicions, 2008; premi Betúlia de Poesia de Badalona 2008).

Podeu trobar-la als seus  blogs: Llengua de gat i Petit Lekekrding.

L’amor, la mort
Passa pels meus ulls
Que no poden posseir-te,
Que parlen de tu sense tenir-te.
Transcorre la tarda
I augmenta la distància
A poc a poc, en cada imatge.
L’amor, finalmente la mort
Veuré aparèixer
Rere l’aurora.
El matí es trist sense les teves paraules

Astrolabi. El cep i la nansa, 2006.

Si voleu participar en aquesta iniciativa, podeu fer-ho a les xarxes socials:

• Twitter: durant tot el dia podeu piular versos i enllaços sobre poesia catalana amb l’etiqueta #jollegeixo.

• Facebook i Google +: compartint els vostres versos preferits a l’esdeveniment Dia de la poesia catalana a internet i convidant els vostres amics a afegir-s’hi.

• Blogosfera: escrivint una entrada sobre poesia catalana al vostre blog. Si ens n’informeu alletra@uoc.edu o través de les xarxes socials, l’enllaçarem des de la pàgina de l’esdeveniment.

• Instagram: fent una fotografia del vostre poema preferit o de la portada del poemari que recomaneu. No us n’oblideu d’afegir-hi l’etiqueta #jollegeixo que ens permetrà visualitzar les vostres imatges des d’aquí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari