Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Torna el Carnaval a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Ja ha arribat de nou “el millor Carnaval del món” i com cada any les Biblioteques Municipals de VNG hi participen amb vàries activitats. En el cas de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell en aquesta ocasió ho fem amb l’exposició ‘Carrers de Carnaval’ i amb la tradicional hora del conte d’En Dolcet, a més del Concurs Carrers de Carnaval.

Aquest passat dissabte, 22 de febrer, varem gaudir de l’hora del conte d’En Dolcet, el caramel que volia anar a la Comparsa, a càrrec de Beatriz Garcés i Xavi Roset, treballadors de la Biblioteca, que varen ser els encarregats d’apropar-nos a tal insigne figura del Carnaval vilanoví.
L’activitat, amb un gran èxit de públic, va cloure amb la tradicional cançó del Dolcet que varem ballar en companyia dels menuts, i no tant, que es trobaven a la sala infantil de la Biblioteca.

En Dolcet a la Cardona

A partir del dia 21 de febrer, i fins el 8 de març, es pot visitar l’exposició Carrers de Carnaval, organitzada per la pròpia biblioteca Armand Cardona en col·laboració amb la FAC i l’Arxiu Comarcal del Garraf.
El concurs de carrers de Carnaval va esdevenir una de les activitats més lluïdes del Carnaval de Vilanova. En aquesta exposició es mostra una selecció d’imatges de diversos anys. Alguns dels carrers representats són el de l’Aigua, Balears, Sant Onofre i Llibertat.

Visita el perfil de Vilanova Geltrú de Pinterest.

La gran novetat d’aquest any és el Concurs Carrers de Carnaval, organitzat per la biblioteca Armand Cardona amb la col·laboració de la FAC i el Cep i la Nansa. Els participants hauran d’identificar els cinc carrers incògnites que es triaran dels exposats a la Biblioteca.
Per participar s’haurà de visitar l’exposició a la biblioteca Armand Cardona o consultar els àlbums virtuals creats al facebook i al pinterest de les Biblioteques de VNG.

Lot concurs 'Carrers de Carnaval'
Iniciat el dia 21 i la data límit per presentar les respostes és demà divendres 28 de febrer. Entre tots els encertants dels 5 carrers incògnites es sortejarà un lot de productes relacionat amb el Carnaval de Vilanova i que inclourà dos passis per veure les Comparses des del balcó de la Casa Olivella, un exemplar del Dolcet, un llibre sobre la història del Carnaval i moltes altres sorpreses.

Carnaval a la biblioteca CardonaA tot això s’ha d’afegir l’exposició de fons que hi ha al vestíbul de la Biblioteca i en la que es poden trobar documents relacionats amb el Carnaval, com maquillar-nos, fer disfresses, músiques de carnaval i una novetat de recent publicació: Vilanova és Comparses!: 1955-2013, una mirada als últims 59 anys de les Comparses de Xavier Duran.

Per últim us recordem que la Biblioteca, amb motiu d’aquesta celebració, modifica lleugerament el seu horari habitual d’obertura: avui dijous 7 de febrer, Dijous Gras, i dissabte dia 9, estarà tancada a la tarda.

Us deixem amb la cançó que a tots ens fa posar ‘la pell de gallina’:

BON CARNAVAL A TOTHOM!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari