Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Trobada amb l’escriptor Carles Sala

El passat dissabte 25 de gener, l’escriptor Carles Sala i Vila es va trobar amb els membres dels Clubs de Lectura Infantils de les Biblioteques Armand Cardona i Joan Oliva per comentar la seva novel·la Cornelius i el rebost dels impossibles, publicada per l’editorial La Galera.

Els nens van ser molt participatius i en Carles Sala es va mostrar molt proper i va afavorir molt a la participació de tothom.
 
Tots els membres dels clubs van dir que el llibre els hi havia agradat molt, però algú va mostrar el seu desacord amb les il·lustracions, comentant que no li semblaven gaire adequades. En Carles Sala va confessar que no era la primera vegada que li feien aquest comentari.

L’autor va explicar que la història d’en Cornèlius va néixer amb la intenció de parlar d’aquells elements que ens envolten, que són importants, però que no són materials i això fa que moltes vegades no ens hi fixem prou. Aquests elements són valors com la felicitat o la generositat.
 
Els nens i nenes van preguntar pel nom del poble on es desenvolupa l’acció del llibre, Tort i es van mostrar interessats a saber si estava basat en algun poble real. En Carles Sala va dir que no era cap poble concret, però sí que hi havia pinzellades d’alguns poblets de muntanya propers on ell viu com ara Osor, Rupit o Beget.

També li van preguntar perquè tots els noms dels personatges eren noms compostos i molt curiosos com, per exemple, En Non de can Tou, que sempre dorm o la xerrameca Rut de Can Mot i el callat Ot de Can Mut o les tres Mais, la Maifred, la Maison i la Maisol…

L’autor va explicar que el diverteix molt fer jocs de paraules i li agradaria que als seus lectors també els divertís. També va dir que, sovint, aquestes combinacions li fan, i fan, més fácil la descripció dels elements o personatges que van apareixent al llarg de la història. Amb aquests noms també queden molt ben caracteritzats i no necessita entrar en gaires detalls més.
 
Els noms compostos dels habitans del poble contrasten molt amb els noms dels protagonistes que son simples. El de la Mar és expressament perquè la mar (oceà) és un element important a la novel·la i el nom de l’avi de la Mar el Sr. Lluc també està fet expressament perquè bé de Santa Llúcia i l’avi és cec.

Pel que fa a la seva vida personal, en Carles va explicar que és Mestre, però que ja fa força temps que no s’hi dedica. Actualment viu de l’artesania i té una parada al pont de pedra de Girona de collarets i arracades fets d’os d’alvocat. També es dedica a escriure i a fer xerrades a les escoles. Ja té una vintena de llibres publicats.


 
Com a curiositat, els nens van preguntar en quin moment del dia es posava a escriure i ens va dir que si pot posar a qualsevol hora mentre hi hagués silenci i tranquil.litat.

Podeu trobar les obres d’aquest autor a les Biblioteques de Vilanova: Carles Sala i Vila

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari