Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Sky: el límite es el cielo’, o una aproximació al ciclisme 2.0

Entre les novetats que la biblioteca Armand Cardona presenta aquesta setmana trobem aquest acurat estudi sobre el ciclisme professional en general i, més en concret, sobre l’equip britànic Sky i el que ha suposat per l’evolució d’aquest esport.
Es tracta d’un dels primers llibres publicats per l’editorial especialitzada en ciclisme Libros de Ruta, que ens presenta una completa traducció de l’obra realitzada pel prestigiós periodista esportiu Richard Moore.

Sky's the limitSky: el límite es el cielo (o Sky’s the limit en la seva versió original) repassa els principals esdeveniments relacionats amb l’inici de l’equip, la filosofia que l’envoltà en el seu naixement i el posterior desenvolupament d’un projecte que tenia per objectiu, a cinc anys vista, engendrar un guanyador britànic pel Tour de França.
Per dur a terme això varen revolucionar el món del ciclisme amb la introducció d’una metodologia desconeguda fins aleshores en un ambient tant conservador com el ciclista. A partir d’un model de treball extret del ciclisme en pista (el que més èxits havia donat al ciclisme britànic) l’equip Sky combina una sèrie de factors que són els que el van dur al seu actual domini: innovació tècnica i tecnològica, control diari dels entrenaments (mitjançant un exhaustiu anàlisis de les dades del SRM o mesurador de potència), de la nutrició, entrenaments en equip,… sobre una base de bons corredors.
En paraules del periodista d’El País, especialitzat en ciclisme, Carlos Arribas “l’Sky no és, en realitat, un equip ciclista, si no una fàbrica en la que el director de producció és un psiquiatra que diu als seus ciclistes que les passions les frenin, que la confiança en un mateix només es pot construir deixant de banda les emocions i confiant únicament en la raó”.

El 4 de gener de 2010 veia la llum, en una opulenta presentació pública, l’equip Sky, la esquadra ciclista més ambiciosa. Sota la direcció de Dave Brailsford (responsable de la triomfal selecció britànica a les olimpíades de Pequin 2008) i Shane Sutton (entrenador principal) passarien, en tan sols tres temporades, de fer doblet a la seva primera cursa professional (guanyant amb Greg Henderson i Chris Sutton la Cancer Council Classic el gener de 2010) a aconseguir el seu objectiu principal: guanyar el Tour de França amb un britànica, concretament l’any 2012 amb Bradley Wiggins (a la que ha seguit la de Froome al Tour de 2013).

Richard Moore, Edimburg-1973, és periodista freelance i escriptor. El seu primer llibre, En busca de Robert Millar, va aconseguir el guardó a la Millor Biografia en els Premis del Llibre Esportiu Britànic 2008. També és l’autor de Héroes, Villanos y Velódromos, Matar al tejón: LeMond, Hinault y el mejor Tour de Francia de la historia. El seu darrer llibre porta per títol La carrera más sucia de la historia: Ben Johnson, Carl Lewis y la final de los 100 m en los Juegos Olímpicos de 1988.

En el següent enllaç podeu veure els darrers llibres incorporats al fons de ciclisme de les Biblioteques de VNG:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari