Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Depeche Mode aterra a Barcelona amb el seu ‘Delta Machine Tour’

Delta Machine TourA començaments dels 80 tres amics de Basildon (Regne Unit), Martin Gore, Andrew Fletcher i Vince Clarke, varen decidir formar un grup de rock al que poc després s’afegiria Dave Gahan, que els va batejar amb el nom de Depeche Mode. Si bé al principi la formació va seguir la moda de la música romàntica de l’època, ràpidament es va veure la influència dels sons més electrònics. El 1981 varen publicar el seu primer disc, Speak & Spell, al que varen seguir varis llançaments fins arribar a un dels moments culminants de la banda a finals dels 80 amb la publicació de Music for the masses que, amb la gira 101, els va catapultar a nivell mundial tenint una gran ressò especialment als EEUU.

Depeche Mode ha esdevingut un dels grups més influents de la música moderna. Capaços d’assolir vendes globals de més de 100 milions de discos amb els seus 12 àlbums editats. I de que les seves gires siguin esperades amb candeletes pels seus fans, responsables de que es pengi el cartell de “no hi ha bitllets” per allà per on passen, com per exemple avui a Barcelona.
L’existència de la banda és tot un cant a la supervivència; és un dels pocs grups amb més de trenta anys de vida que es manté exclusivament amb membres originals.

En aquesta ocasió trepitgen el nostre país per presentar el seu darrer treball: Delta Machine. Aquest treball tanca la trilogia de discos produïts per Ben Hillier, i, en paraules del crític de MondoSonoro Javier Pulido, “poleix el so estrident Playing the Angel i redueix el farcit intranscendent de l’anterior Sounds of the Universe. Sí, el festí retroanalògic dels darrers anys segueix impregnant les noves composicions, però hi ha un major treball de textures i atmosferes que torna les cançons de la banda als elements més càlids que mai hagueren d’abandonar. Si no és el retorn del fill pròdig s’assembla molt”.

En paraules del propi Dave al diari ABC, Delta Machine és un disc que respira blues (d’aquí el delta del títol en referència al del Mississipí): “l’amargura del blues portada a l’electrònica fou una idea que assoleix la seva màxima expressió en aquest llarg. Això és el que som, el que sempre hem estat. Sempre ens hem deixat emportar pel groove i el ritme, i d’aquí traiem el nostre estil: Led Zeppelin, The Rolling Stones,… Depeche Mode. És l’àlbum més honest que hem tret; amb la meva veu sé que ara puc expressar aquest sentiment, no és blues exactament, però està influït pel blues”.

Amb tot, una de les experiències en directe més poderoses del món la que es podrà veure avui a la capital catalana. Des de les Biblioteques de VNG us hem seleccionat el bo i millor de la banda anglesa en la següent playlist que podeu trobar al nostre espai a l’Spotify:

Depeche Mode a les Biblioteques de VNG

Esperem que us agradi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari