Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Llegir el Teatre: ‘Fum’ de Josep Mª Miró

Aquest mes, els membres de club de lectura Llegir el Teatre parlaran de l’obra Fum de Josep Mª Miró. Fum es pot veure a la Sala Petita del TNC fins al 26 de gener de 2014 i està protagonitzada per Joan Carreras, Carme Elias, Lluís Marco, Anna Sahun.

Dues parelles –una de jove i una que ja no ho és tant– coincideixen a l’hotel d’un país estranger, en el qual hi ha hagut un esclat de violència. Durant tres dies, es veuran obligades a estar-s’hi recloses, ja que s’han extremat les mesures de seguretat a la zona.

L’Àlex i l’Eva acaben d’arribar al país, il·lusionats pel que els hi espera. En Jaume i la Laura fa anys que hi viuen confortablement i ara els han recomanat que és millor allotjar-se en un lloc segur i agafar el primer vol quan es torni a obrir l’aeroport.

Aquesta trobada posarà de manifest els fràgils equilibris de quatre existències que es veuen abocades a una espiral de mentides i traïcions. El conflicte de l’exterior acaba semblant una anècdota circumstancial que tanmateix pesa com una llosa indefugible sobre aquestes identitats empeses a redefinir-se durant tres dies i dues nits. Cap d’ells té gaire clar cap on anirà la revolta que hi ha a fora, però tampoc la que ha començat dins seu

Josep Maria Miró (Vic, Osona, 1977) és un dramaturg i director teatral català. Va llicenciar-se en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona el 2000, on també va doctorar-se en Literatura catalana.

El febrer de 2007 va ser professor d’historiografia a la UAB del postgrau “Independent Reporter – Welcome Sarajevo”, organitzat per una agència de Fotoperiodisme, i l’any 2008 es va llicenciar en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona Ha treballat amb l’equip de guionistes de TV3 a les sèries Zoo i Mar de fons, i també amb altres mitjans de comunicació a Catalunya, com ara Ràdio 4, COM Ràdio, Ràdio Sant Cugat i El 9 Nou.

Ha fet d’ajudant de direcció de Xavier Albertí, de Toni Casares i de la coreògrafa Germana Civera. Ha guanyat nombrosos premis com a actor i com a director de teatre.

Miró és l’autor d’obres com Gang Bang, El principi d’Arquimedes o Nerium Park.
La capacitat d’aquest dramaturg per generar viatges emocionals de gran intensitat poètica i ideològica respon a un ineludible compromís amb el seu temps.

El Club de lectura Llegir el Teatre es tornarà a trobar el dijous 22 de gener a les 18:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Us deixem amb un vídeo sobre l’espectacle.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari