Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Festival de la cervesa artesana – Fes’t-hi

Dissabte 21 de desembre es celebra a Vilanova la tercera edició del Fes-t’hi, el Festival d’hivern de Cerveses Artesanes. La fira tindrà lloc al Pavelló de la Collada (carrer Turbina, 19) des de les 11 del matí fins les 11 de la nit i comptarà amb vint productors de cervesa artesana d’arreu

El festival està organitzat per l’Associació vilanovina Singlot, i pretén facilitar el contacte entre cervesers i consumidors d’aquest producte, en línia amb l’objectiu de promoure la cultura de la cervesa artesana.

Enguany hi participarà, per primer cop, una associació belga de promoció de la cervesa artesana, anàloga del Singlot en aquest país, i que portarà una representació de cerveses de diferents productors. L’oferta cervesera es complementarà com sempre amb parades de menjar artesà i de proximitat, amb bona música, i amb tasts realitzats per experts, que tindran lloc a les 13, a les 15 i a les 17 h i que permetran degustar cinc cerveses diferents al preu de cinc euros.

Si esteu interessats en aquest tema, us volem recomanar alguns documents que podreu trobar a les Biblioteques de Vilanova.

Las Mejores cervezas del mundo: 1.000 cervezas imprescindibles de Ben McFarland.

Aquesta és una guia per a experts sobre la beguda més popular del planeta. En ella es desvetlla la noble història d’aquesta beguda, s’exploren els secrets de la seva elaboració i s’expliquen més de seixanta estils, des de les ale d’abadia fins a les cerveses zoigl. Així mateix, es descriuen amb detall mil de les cerveses més destacades. Les notes sobre el sabor es complementen amb una sèrie d’anècdotes interessants, mentre que els símbols clau denoten els tipus de cervesa, com les de temporada, les clàssiques per a experts o les cerveses que combinen bé amb els aliments.

La Cerveza… poesía líquida:un manual para cervesiáfilos d’Steve Huxley.

L’elaboració de la cervesa va ser un dels primers processos bioquímics descoberts per la humanitat. Portem més de deu mil anys fabricant-la i gaudint-la. Aquest manual explica detalladament el procés d’elaboració, fins i tot artesanal, de la cervesa i quants factors s’han de tenir en compte per portar-ho a terme. També ofereix al lector informació sobre les cerveses disponibles al mercat i per entendre les diferències entre els seus diversos tipus, així com consells per servir-la i beure-la apreciant les seves qualitats i els seus defectes.

La cerveza: manual de uso de Pedro Plasencia.

Malgrat que a Espanya la cervesa és una beguda de consum molt habitual en els nostres dies, la cultura que posseïm no és comparable a la d’altres països europeus. Aquest llibre és un estudi exhaustiu que abasta des de la diferència entre els diferents tipus i estils de cervesa i les claus per a la seva degustació, fins a qüestions com el seu origen, quins són els seus components, el procés d’elaboració, etc. S’inclou també tot un extens i interessant capítol sobre el tema de la cervesa i la salut, en el qual es posen de manifest totes les seves propietats i es tracta d’eradicar falsos tòpics molt estesos en la nostra societat.

Enciclopedia de la cerveza de Berry Verhoef.

 Aquesta enciclopèdia de la cervesa, preparada amb cura, dóna al lector una bona idea de les diferents cerveses que es fabricaven i es beuen al món. Aquest llibre de referència no només proporciona informació sobre els cervesers i cerveses d’Amèrica i dels principals països d’Europa que beuen cervesa, sinó que també tracta de les cerveses menys conegudes com les de Sud-amèrica o Japó.

Al primer pis de la Bibloteca trobareu una exposició amb tot els fons relacionat amb aquesta matèria.

Us deixem amb el vídeo resum de l’edició d’estiu del Festival. Salut!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari