Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Elisabet Benavent ens presenta a Valèria: fenomen editorial de la literatura per a ‘dones’

En los zapatos de ValeriaValèria és escriptora d’històries de amor
Valèria viu l’amor de forma sublim
Valèria té tres amigues: Nerea, Carmen i Lola
Valèria ama a Adrián fins que coneix a Víctor
Valèria necessita sincerar-se amb si mateixa
Valèria plora, Valeria riu, Valèria camina…
Però el sexe, l’amor i els homes no són objectius fàcils

Amb aquesta potent descripció es presenta aquesta saga ideada per la valenciana Elisabet Benavent i que, en els darrers mesos, ha esdevingut un fenomen dins el món de l’edició. En los zapatos de Valeria va ser autopublicada a Amazon fa uns mesos i en poc temps va conquistar multitud de lectors i es va situar en els primers llocs de la llista dels més venuts de ficció. Altament divertida, emotiva i sensual, Valeria s’adreça a aquells lectors aficionats a autors com Federico Moccia o Blue Jeans i que volen alguna cosa més.

A la primera part han seguit tres mes: Valeria en el espejo, Valeria en blanco y negro y Valeria al desnudo, que es veuran completades amb una cinquena part de futura publicació que serà la que tanqui aquesta sèrie. Un clar exemple del poder de difusió de les xarxes socials.

Elisabet BenaventElísabet Benavent és valenciana, nascuda el 1984, i és llicenciada en Comunicació Audiovisual i té un màster en Comunicació i Art. Actualment treballa en el departament de comunicació d’una multinacional. La seva passió és l’escriptura i això la va dur a autopublicar a internet la seva primera obra: En los zapatos de Valeria. Aquest fet va iniciar un fenomen que ha concitat l’interès d’un exèrcit de nous lectors que, mitjançant la viralitat de les xarxes socials, varen ampliar la difusió de Valèria i portant-la a ser publicada en paper.

En un entrevista a la publicació 20minutos Elisabet descriu “la seva obra com ‘chiquilit picant’, entenent aquest gènere com a literatura per a noies. No és eròtica, és semblant a Sexe a Nova York, tal i com es veu a la solapa de la meva primera novel·la. Llegeixo moltíssim d’aquest gènere i mai m’he sentit completament identificada amb un personatge femení. Em preguntava quan hi hauria una heroïna que fos com jo i com les meves amigues. I aquesta és una mica la pretensió d’aquesta saga: escriure sobre coses que li poden passar a qualsevol de nosaltres”.

A la biblioteca Armand Cardona trobareu tota la sèrie: Valeria d’Elisabet Benavent

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari