Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Agència de lectura’ de Montserrat Galicia

El passat dissabte 26 d’octubre va tenir lloc la primera trobada d’aquesta temporada del Club de Lectura Infantil. Alguns nens i nenes continuen i d’altres s’han incorporat enguany.

La primera lectura que faran és Agència de detectius de Montserrat Galícia, que pertany a la col·lecció Sopa de llibres de l’editorial Barcanova.

La Clara, un bon dia, té una idea brillant: muntar una agència de lectura. Està convençuda que una agència de lectura ha de ser, per força, un bon negoci, i no entén como és que fins aquell moment a ningú no se li ha acudit muntar-ne una.

“De segur que hi ha persones que necessiten que els llegeixin en veu alta, per exemple gent gran, amb la vista cansada, persones malaltes o convalescents…”, pensa la Clara. “I també pares amb nens petits que necessiten lectors de contes d’abans d’anar a dormir.”

Montserrat Galíciaés nascuda a Cornellà, a la comarca del Baix Llobregat. És llicenciada en història contemporània i com tants altres autors de la nostra literatura infantil i juvenil, combina l’escriptura i la docència. Ha publicat una dotzena d’històries per a joves, i entre els seus temes més recurrents, destaca la ciència-ficció. També ha escrit per a adults. És casada i té dos fills

Al llarg de la seva carrera ha estat guardonada amb diversos premis literaris. Ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra en dues ocasions, l’any 1994 amb Somnies, estimada?, i el 2004 amb El darrer manuscrit. L’any 2003 va guanyar el Premi Enric Valor amb L’habitació de la Bàrbara. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al basc i al castellà.

Trobareu més llibres d’aquesta autora al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Montserrat Galícia
 
El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 30 de novembre a les 17:30h. Us esperem!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari