Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Sergi López guanya el premi Terenci Moix a l’espectacle de l’any

Sergi LópezL’actor vilanoví ha estat guardonat amb el premi Terenci Moix pel seu espectacle Non Solum. El monòleg, creat pel propi Sergi López junt amb en Jorge Picó, actual director artístic del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, va se estrenat al teatre de Salt el novembre de 2005.  

L’espectacle continua de gira i a partir del proper 20 de maig es podrà tornar a veure a Barcelona, al Teatre Poliorama. S’està preparant la seva adaptació al castellà.

Els Premis Internacionals Terenci Moix són uns premis creats  l’any 2005 per mantenir viva la memòria d’en Terenci Moix, mort l’any 2003, així com subratllar els valors associats a la seva figura, com són la defensa dels drets humans i la lluita contra la injustícia social.

El jurat, format per trenta-tres personatges del món de la cultura i amics de l’escriptor reconeixen tres trajectòries artístiques en els camps del cinema, la literatura i les arts escèniques, així com una novel·la entre cinc de publicades l’any anterior. També s’atorga el premi al personatge de l’any en arts escèniques així com el personatge cinematogràfic de l’any.

Terenci Moix

Els guardons s’atorguen el dia de Sant Jordi al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, presidits per l’alcalde de Barcelona i pel president de la Generalitat de Catalunya.

Els premiats reben un euro simbòlic, acompanyat d’una ploma estilogràfica i d’una escultura de Frederic Amat: un peix de terracota embolicat en una serigrafia.

Com sempre, recordar-vos que a la Biblioteca podreu trobar algunes de les pel·lícules d’en Sergi López, així com els llibres d’en Terenci Moix.

Us deixem amb un vídeo on en Sergi ens parla d’aquest espectacle.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari