Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La biblioteca Cardona presenta el llibre ‘Los Ángeles de la medallita’

Los ángeles de la medallitaDivendres, 18 d’octubre, la biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir la presentació del llibre Los ángeles de la medallita, amb la presència del seu autor, Juli Rubia. A aquest el varen acompanyar en l’acte Alícia Laguna, coordinadora de zona del servei de teleassistència a Vilanova i la Geltrú, Núria Cortada, Cap d’Àrea de Serveis Socials i Convivència i Equitat de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i Antònia Tamayo, presidenta de l’Associació dels Amics de la Gent Gran.

El llibre ens presenta, mitjançant 17 narracions basades en històries reals d’ancians, la realitat d’un centre de teleassistència municipal i quines són les principals inquietuds i situacions que es troben habitualment tant els seus professionals com els seus usuaris: l’actitud davant la mort, la soledat, l’abandó institucional, la relació amb els fills, la dependència psíquica i física, la valentia davant la malaltia o el coratge enfront l’adversitat.

Presentació del llibre 'Los ángeles de la medallita'

Tots els protagonistes varen coincidir en la rellevància d’aquesta feina tant a nivell professional com personal; per ells és un camí d’anada i tornada: els professionals ajuden als usuaris amb les seves necessitats, però a l’hora aquests els hi aporten unes experiències i un bagatge que enriqueixen les seves vides.
Presentació del llibre 'Los ángeles de la medallita'Alícia Laguna va incidir en el fet que aquest servei, el de teleassistència, no només està per atendre les urgències o contingències que els usuaris puguin patir, si no que també és pot utilitzar en aquells moments de soledat, necessitat de suport, etc. Per la seva banda Núria Cortada, en representació de l’ajuntament vilanoví, va destacar l’aposta que aquest sempre ha fet per oferir aquest servei a la nostra ciutat, la qual cosa li ha valgut assolir més de 1000 usuaris inscrits en l’actualitat. Per últim, Antònia Tamayo va destacar la importància del teixit associatiu i de la societat a l’hora d’atendre i donar suport a un sector de població, com el de la gent gran, que en ocasions és molt vulnerable i, més encara, si tenim en compte l’actual context de crisi que estem patint.

Una lectura d’allò més interessant en els temps que estem vivint i que ens porten a realitzar una madura reflexió davant molts dels aspectes que envolten la vellesa i el procés d’envelliment: la crisi de l’estat de benestar i el seu impacte en la gent gran, l’acompanyament d’aquelles persones més desemparades, la implicació de tota la societat en el seu benestar, que serà el nostre futur,…
En paraules del propi autor “els relats tenen per objectiu connectar amb el lector i transmetre’l el tresor que resulten les experiències dels majors i les claus de futur per les generacions properes que tenen en la seva actitud davant la vida el seu gran exemple”.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari