Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentació del llibre “Fin” de David Monteagudo

FinLa Biblioteca Armand Cardona acull aquest divendres 26 de març a les 19h la presentació d’un dels fenòmens literaris de la temporada: la novel·la de David Monteagudo Fin. Presentació a càrrec de Cati Morell, periodista del diari El Punt al Penedès.

Fin, editada per Acantilado, explica la història “d’un grup d’antics amics, que ja no tenen gens en comú excepte un tèrbol episodi del passat, que es reuneix en un refugi de muntanya per a passar un cap de setmana.

La reunió segueix fidelment el guió habitual d’aquests casos, però, en plena celebració, un esdeveniment extern alterarà per complet els seus plans. Sotmesos a una creixent pressió, cada individu interpretarà els esdeveniments segons les seves particulars obsessions; i entre confessions i retrets s’anirà recomponent un esquema sòrdid i intricat de les relacions que els havien unit en el passat, tot això sota l’ombra d’una amenaça cada vegada més propera i palpable”.

Fin és un llibre apassionant, directe, ple de detalls que aconsegueix que el lector avanci en mig d’una gran tensió i la lectura flueixi misteriosament… És un conte que viatja del drama generacional a la ciència ficció més fosca.

La prosa asfixiant de Monteagudo, capaç de fer-nos tremolar de por en espais oberts a ple sol, és rica en detalls i fuig de qualsevol convencionalisme dintre del gènere, deixant-nos mal cos al compartir les pors i dubtes David Monteagudodels seus protagonistes, sense explicacions ni lligaments, només l’autèntic horror de no saber mai realment el que passa.

David Monteagudo, nascut a Viveiro, Lugo, el 1962, ha descobert la seva vocació literària als quaranta anys. Aquesta que ara presentem és la seva primera novel·la, a la que seguirà la publicació d’un llibre de relats: Cuentos que acaban mal.

Perquè aneu fent boca us deixem amb una entrevista amb l’autor de la novel·la:

Us esperem el divendres a la Biblioteca!

1 Comentari fins ara

  1. Juanjo Milà Dimecres 24 de Març de 2010 - 19:45 h

    Llegeixo amb un petit somriure que el segon llibre d’en David Monteagudo es dirà ” Cuentos que acaban mal “. Potser està relacionat amb FIN?.
    El vaig trobar que enganxa molt des d’un principi pero el final m’ha decepcionat una mica. Crec que hi ha certs punts a l’obra que no estan ben resolts. Personalment m’hagués agradat més que
    l’enfoc i la intriga es desenvolupés d’una altre manera,cert és que ha estat capaç de fer-me mantenir la tensió fins al final.
    Companys/es del Club de lectura, espero que ens trobem el divendres i veure que us ha semblat el llibre.

Deixa un comentari