Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


8a Setmana Garraf per la Pau

Un any més, les Biblioteques de Vilanova col·laboren amb la Setmana Garraf per la Pau, organitzada pel Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona i que tindrà lloc del 27 de setembre a l ‘11 d’octubre de 2013.

La Setmana sempre s’organitza al voltant del 2 d’octubre, Dia Internacional de la no violència, establert per Nacions Unides com a commemoració de l’aniversari de Mahatma Gandhi, líder del moviment d’independència a l’Índia i pioner de la filosofia i l’estratègia de la no violència.

Enguany, la Setmana tindrà com a tema central el poder de la ciutadania en la transformació pacífica dels conflictes i la construcció de pau.

A través de diverses activitats es mostraran experiències de mobilitzacions ciutadanes que actualment es porten a terme des de diferents àmbits, per aconseguir nous camins cap a la construcció de la pau, la reflexió i el diàleg.

La programació comença el divendres 27 de setembre a les 19h amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “Líbia, Any Zero”, produïda per l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP). Aquesta exposició, que es podrà visitar al Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú fins al 13 d’octubre, ens apropa al conflicte viscut a Líbia arran de la revolta popular, quan milers de manifestants van sortir al carrer per reclamar llibertat i justícia i van fer caure el règim de Muammar al-Gaddafi.

Una altra activitat destacada és la sèrie de documentals ‘Latituds’, realitzats per TV3 i que es podran veure per Canal Blau des del dilluns 30 de setembre i fins al 7 d’Octubre.

La selecció dels capítols s’ha realitzat tenint en compte la temàtica de la Setmana, així es podran veure importants experiències de mobilitzacions ciutadanes com el 15M, el moviment de resistència Sahrauí, les campanyes de denúncia contra els abusos d’algunes multinacionals, la funció socials dels mitjans de comunicació o les campanyes que denuncien l’ús habitual de tècniques i substàncies tòxiques en la producció de roba, entre d’altres. S’emetran set programes en doble emissió, una a les 11:30h i un altre a les 17:30h.

Les Biblioteques de Vilanova col·laboren exposant tot el seu fons sobre la pau i la no violència. Al catàleg, podreu trobar documentals, monografies, revistes o contes infantils: Pau

Aquí us podeu descarregar el programa complert de la Setmana: Programa 8ª Setmana Garraf per la Pau

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari