Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Tienes una idea (pero aún no lo sabes)’ de Pau Garcia-Milà

Tienes una ideaAmb les novetats que hem presentat durant la darrera setmana es trobava aquesta engrescadora lectura que, en la seva versió extensa, es titula Tienes una idea (pero aún no lo sabes): el arte de generar ideas y hacerlas realidad obra del jove emprenedor Pau Garcia-Milà, molt prolífic tant en aparicions als mitjans de comunicació com en la creació de nous projectes empresarials.

Pau Garcia-Milà, nascut a Olesa de Montserrat el 1987), va fundà la seva primera empresa amb 17 anys “eyeOS”, una companyia que va formar part en els inicis del Cloud computing (terme utilitzat per referir-se a la informàtica al núvol, entès aquest com l’espai que emmagatzema i facilita l’accés a la informació). Posteriorment va crear Bananity, comunitat social que té com a eix vertebrador les aficions comunes.
Aquesta activitat empresarial li han valgut nombrosos reconeixements com el Pau Garcia-Milàpremi a l’Innovador de l’any 2011, impulsat pel MIT (Massachusetts Institute of Technology)o el premi Príncep d’Astúries i de Girona Impulsa Empresa 2010.

Professor més jove d’ESADE i col·laborador habitual de diversos mitjans audiovisuals (Catalunya Ràdio, RAC1 o TV3), és presentador de Empenta, l’únic programa de ràdio dedicat al 100% a donar veu als emprenedors.
També ha publicat dos llibres a banda del que aquí presentem:
Está todo por hacer: cuando el mundo se derrumbe hazte emprendedor (2010)
Optimismamente (2012)
Tienes una idea (pero aún no lo sabes) (2013)

En el llibre que us presentem l’autor realitza una amena i desenfadada “dissecció” sobre el món de les idees, amb l’objectiu de motivar a tot el món a potenciar-les i treure’ls-hi el màxim profit.
Donat que qualsevol idea pot aparèixer en qualsevol moment, al llibre s’expliquen les diferents formes d’identificar i potenciar l’obtenció de noves idees. És important estar preparat quan aparegui cada una d’elles doncs, al cap i a la fi, “una idea s’assembla a un parell de segons de focs d’artifici: ens pot semblar genial, brutal i posar-nos la peu de gallina quan la tenim davant, però ens serà impossible recordar-la i recuperar-la quan pensem en ella si no passem a l’acció d’immediat”.

Idea segons Ferran Adrià

El llibre, que ha comptat amb la col·laboració del reconegut Ferran Adrià en la seva presentació, és un ‘quadern de les idees’ que ajudarà a tots aquells interessat en la matèria a identificar totes les idees i, sobretot, a retenir-les per poder executar-les a la pràctica.

En el següent vídeo, extret del congrés Ideas for Business organitzat per Vodafone, podeu veure aquest concepte que vol transmetre el Pau i, especialment, com aplicar-les en el món dels negocis:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari