Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Les bibliotecàries als llibres: ‘Glaciares’ de Alexis M. Smith

Seguim amb el cicle on comentem novel·les on les protagonistes es dediquen a fer de bibliotecàries.

Isabel té vint-i-vuit anys i viu a Portland, en l’última planta d’un edifici gairebé centenari en companyia del seu gat sense nom.

Somia amb viatjar a Amsterdam i està secretament enamorada de l’Spoke, un company de feina amb el qual esmorza cada matí.

Adora el seu treball a la Biblioteca Pública restaurant vells llibres ferits pel pas del temps i no té la menor idea de cap a on es dirigeix la seva vida. La seva infantesa va transcórrer en els salvatges paisatges d’Alaska. La vida a la ciutat l’enfrontarà a noves formes d’entendre el món i les relacions.

Glaciares és una d’aquestes petites i delicades joies que molt rarament cauen de manera inesperada a les nostres mans.

Una primera novel·la de prosa transparent i tallant com el cristall, precisa i austera, d’una fragilitat i una honestedat desarmant, recorreguda de principi a fi per boniques imatges, per silenciosos corrents emotius que alberguen en el seu interior reveladores veritats, d’aquestes que acaben per convertir-se en fites de la nostra accidentada educació sentimental.

Com les heroïnes de Virginia Woolf, Isabel descobreix que en el lapse d’un sol dia d’estiu cap una vida sencera: el seu desmesurat amor pels llibres, els records d’una infància que s’esvaeix i els petits i enormes abismes que s’obren sota els peus quan ens veiem obligats a prendre decisions.

Alexis M. Smith va crèixer en Soldotna, Alaska, i a Seattle, Washington. Màster en escriptura creativa pel Goddard College, ha escrit per mitjans com el Tarpaulin Sky y powells.com. Té un fill i dos gats. Viuen tots junts en un petit apartament a Portland, Oregon.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari