Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La casa verda’ de Mercè Foradada

El passat mes de juny, l’autora vilanovina va presentar un nou llibre, publicat per edicions Saldonar.

La presentació va tenir lloc a un bar emblemàtic del Passeig del Carme, el Pachurri, que es troba just al costat on era l’anomenada La Casa Verda, títol del llibre.

El llibre es troba a mig camí entre la realitat i la ficció, és un tribut a tot el que ha desaparegut sense deixar cap altra empremta que un grapat de records, que ara es fixen, i per tant tornen a ser reals.

Una casa vella arran del mar és el testimoni de la transformació d’un barri de pescadors, dels canvis en la vida i els costums dels homes i les dones que hi han passat, del naixement, l’evolució i el declivi de les tres generacions de la família que la van habitar, explicats en primera persona per la casa mateixa.

La veu de La Casa Verda no és neutra, és una veu íntima i alhora compromesa amb la història, la particular i la general, doncs aquesta casa va pertànyer a la família de la Mercè.

La Mercè Foradada és de sobres coneguda al nostre Biblioblog. Nascuda a Barcelona l’any 1947, va viure a Barcelona quan era petita i , després de viure i treballar a la ciutat comtal durant gran part de la seva vida adulta, va decidir tornar a la ciutat on hi té les arrels. Va estudiar Filologia Catalana i ha exercit com a docent a diversos instituts.

Ha publicat llibres de text i materials per a l’aprenentatge de la llengua. Té una obra narrativa sòlida, que inclou els llibres En el prestatge (2002), Velles amb V de vida (2003), Centaures (2005), Vilanovines. De l’arxiu a l’evocació (2010) i Bruixes (2011).

Recentment va ser la protagonista de la II trobada de clubs de lectura de l’Alt Penedès i el Garraf, en un acte que es va celebrar a l’Auditori Eduard Toldrà i on es va poder parlar sobre ella i la seva obra, amb ella.

Us deixem amb un vídeo de Canal Blau on parla d’aquest nou llibre.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari