Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La Rita Robinson de Mikel Valverde

La Rita RobinsonAquest títol pertany a la col·lecció El món de la Rita. La Rita és una nena de 8 anys, baixeta, morena, que viu situacions i conflictes propis de l’edat: família, escola, amics. De cada una de les aventures, la Rita aprendrà alguna cosa sobre ella mateixa, gràcies als consells de les granotes sàvies i a la pròpia experiència.

La Rita Robinson ens situa a aquest simpàtic personatge a les seves vacances d’estiu a la platja. Un dia, cansada de la seva estada al camping, d’haver de menjar a l’aire lliure i, sobretot, dels ditxosos bitxos! la Rita agafa un vaixell a pedals i s’allunya de la platja, fins al punt que acabarà perduda en una petita illa. Un cop aquí haurà d’utilitzar tots els recursos al seu abast per sobreviure.

Mikel ValverdeRita, en realitat, no es més que la companya de viatge del dibuixant i escriptor vitorià Mikel Valverde. Ella converteix les vivències i apunts presos per Mikel en històries rodones clarament adreçades al públic infantil: «Ella va sorgir mentre treballava; estava dibuixant i de sobte em va sortir una cara d’una nena, amb aquest pentinat tan peculiar que la distingeix».

5 Comentaris fins ara

 1. David i Ainoa Dilluns 1 de Febrer de 2010 - 12:25 h

  Ens agrada’t molt

 2. Adrià i Sara Dilluns 1 de Febrer de 2010 - 12:21 h

  Hola som el Adrià i la Sara i estem a la biblioteca Cardona ens estan ensenyan a utiliutzar el internet…

  i ens han dit que escrivim un comentari sobre la biblioteca Cardona. La dona que traballa a la biblioteca es la mare d’un company de classe.

  De moment ens està agradant molt!!

  Adrià i la Sara!

 3. Dario Dilluns 1 de Febrer de 2010 - 12:13 h

  Aquesta pel·lícula es molt fantasiosa per a algunes edats tindria de ser una mica més real o menys fantasiosa

 4. Joanilsa i Yolinda Dijous 12 de Novembre de 2009 - 16:46 h

  Hola des de la biblioteca publica Armand Cardona Torrendell, escribim aquest comentari tot i que no ens hem llegit el llibre pero…Segur que es suuuper xulí 😉 😀 XD

 5. Eduard i Melodi Dimecres 21 d'Octubre de 2009 - 10:12 h

  la Rita es una nena que en aquesta aventura farta del campament va agafar una barca de pedals i va allunyar-se de la platja i va arribar a una illa deserta es tindrà que espavilar i fer servir els seus coneixements de acampada per sobreviure.

Deixa un comentari