Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Festivals d’estiu III – popArb

poparbAquest cap de setmana, divendres 28 i dissabte 29 de juny, se celebra a la localitat d’Arbúcies (al Montseny) el popArb: festival de música pop independent feta a Catalunya.
Aquest festival, que ja va per la seva novena edició, fuig dels maximalismes d’altres trobades estivals com poden ser el Primavera Sound o el Sónar i, a banda de promoure el producte indie nacional, aposta per projectes artístics amb ambició creativa, interacció i connectivitat entre artistes, potenciant la proximitat amb el públic. Per aquest motiu només s’han posat a la venda 2.000 entrades per cada un dels dos dies; una forma diferent de viure la música.

La cita d’enguany s’obrirà el divendres a les 21 h amb Pau Vallvé actuant a Can Torres, i en aquesta primera jornada també hi tocaran Univers, Quart Primera, El Petit de Cal Eril, Salvaje Montoya, Standstill, Za! i The Suicide of Western Culture.

Dissabte la música començarà al matí a les piscines amb Els Nens Eutròfics i Dj Txarly Brown, i a la tarda continuarà al Prat Rodó amb Bruno Sokolowicz, Súper Gegant, Miquel Serra i Ocellot. A Can Torres el protagonista serà Senior i el Cor Brutal, i a partir de les 20.45 h als dos escenaris de Can Cassó (Montsoriu i Envelat Estrella Damm) hi actuaran Bremen, Santa Rita, Maria Rodés amb Martí Sales i Ramon Rodríguez, La Habitación Roja, Oliva Trencada, Inspira, Espaldamaceta, La Iaia, Delafé y las Flores Azules i Joan Colomo, que amb el seu espectacle reinventa la radiofórmula.

jaleoPerò al popArb 2013 no tot serà música. En aquesta edició, la fotografia té un paper destacat, un fet que ja ha quedat clar en la mateixa imatge del festival i que la fotògrafa Tanit Plana ha creat a partir del Montseny i la seva gent. A més, al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, es podrà visitar l’exposició “Jaleo” de Noemí Elías, integrada per retrats d’una generació de músics que ha participat en el popArb i amb els quals ha establert un diàleg artístics.

També hi haurà un moment pel cinema, ja que, durant el festival, els assistents podran gaudir d’un passi especial de la comèdia romàntica Et dec una nit de divendres, dirigida per Dimas Rodríguez i coproduïda per TVC, que té com a principal escenari el popArb.

A les Biblioteques Municipals de VNG podeu trobar diferents treballs d’aquests artistes de la nostra terra. A més, per facilitar-vos l’escolta hem realitzat una selecció a l’Spotify de les Biblioteques de VNG que us oferim a continuació:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari