Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Què esperen els pares de l’escola? I els mestres de la família?

IMETAquest dimarts, 16 de març, a les 18:15h tindrà lloc a l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) la xerrada “Què esperen els pares de l’escola? I els mestres de la família?” a càrrec de Salvador Cardús, organitzada pel propi IMET en col·laboració amb les AMPES de les escoles Ítaca, Cossetània, Volerany i Llebetx, i les biblioteques Armand Cardona i Joan Oliva.

La xerrada reflexionarà sobre el fet que potser avui en dia els pares esperen massa de l’escola, ja que li demanen coses que l’escola no pot proporcionar. I també al revés, els mestres sembla que no acaben de fer-se càrrec de les dificultats que tenen els pares per fer tot el que els mestres els demanen.A partir d’aquest punt s’hauria de poder activar un diàleg en el qual els assistents puguin anar introduint al llarg de la xerrada els seus punts de vista i el conferenciant anar expressant els seus punts de vista sobre les preguntes i a l’hora seguir desenvolupant la xerrada.  Des de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) s’ofereix un programa de xerrades i tallers que aborden temes relacionats amb l’educació amb l’objectiu de proporcionar informacions i recursos i donar suport a la tasca educativa de les famílies. En especial, les xerrades estan adreçades a pares i mares, però també poden participar qualsevol persona interessada en el tema. 

Salvador CardúsSalvador Cardús i Ros, nascut a Terrassa el 1954, és periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques. Actualment és Professor Titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió, de la cultura (amb especial atenció a l’educació), dels mitjans de comunicació i dels fenòmens nacionals. Ha estat sotsdirector del diari Avui, on actualment n’és articulista juntament amb La Vanguardia. És president de la FUNDACC, Fundació de les Audiències de la Comunicació i la Cultura i el 2009 va ingressar a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà, han col·laborat en aquesta activitat editant una guia de lectura sobre la implicació de l’escola i la família en el procés d’educar. Aquesta porta per títol El repte de l’educació: Escola i família, acció i responsabilitat compartida i podeu veure-la a continuació o descarregar-la en format pdf: El repte de l’educació

Per acabar us recordem que per assistir a aquesta xerrada cal inscripció que podeu formalitzar seguint el següent enllaç: Inscripció

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari