Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Festivals d’estiu I: Primavera Sound


Demà, 22 de maig, començarà al Parc del Fòrum de la capital catalana un dels festivals amb més tradició al nostre país: el Primavera Sound. Aquest festival, que té lloc des de l’any 2001, inaugura un cicle que dedicarem al nostre BiblioBlog a un fenòmen que està en auge com és el cas dels ‘Festivals d’estiu’: Sónar (12 de juny), PopArb (27 de juny), Faraday (4 de juliol), NowaReggae (11 de juliol) i Cap Roig (19 de juliol).

Des dels seus inicis el Primavera Sound ha centrat els seus esforços en oferir noves propostes musicals de l’àmbit independent juntament amb artistes de contrastada trajectòria i de qualsevol estil o gènere, buscant primordialment la qualitat i apostant essencialment pel pop, el rock i les tendències més underground de la música electrònica i de ball.

En l’edició d’enguany, que té les entrades exhaurides i compta amb més de 150 artistes, en destaquen primeres espases del panorama internacional com els Animal Collective, Dinosaur Jr., The Postal Service, Tame Impala o Wild Nothing (dijous 24), Blur, Django Django, James Blake, The Jesus & Mary Chain o Swans (divendres 25), Band of Horses, Hot Chip, Nick Cave & The Bad Seeds o My Bloody Valentine (dissabte 26).

Pel que fa al panorama nacional també és d’allò més rellevant les propostes que es fan, amb la participació de grups com els Manel, Antònia Font, els vilanovins La Brigada, Fred i Son, The Free Fall Band o els més electrònics Hidrogenesse, John Talabot o The Suicide ol Western Culture.

També cal destacar en aquesta edició la participació d’una gran selecció dins la world music (músiques del món) formada per artistes com Omar Souleyman (Siria), Orchestre Poly Rythmo de Cotonou (Benín), Mulatu Astatke (Etiopia) i Tiraniwen (Mali).

En el cas del Primavera també ha anat guanyant cada vegada més pes la programació complementària, que en aquesta edició es nodreix amb activitats com la Fira discogràfica, la Flatstock (fira itinerant de pòsters de concerts), Minimúsica (amb l’objectiu d’apropar la música moderna i de qualitat a tots els públics i integrant als més petits dins de l’oferta musical del festival), el Saló MySpace (que dona veu a les noves propostes independents i que aquest any comptarà amb la presència dels vilanovins Tokyo Sex Destruction) o les actuacions acústiques incloses dins el cicle Primavera als Bars.

A les Biblioteques Municipals de la ciutat podeu trobar alguns dels darrers treballs dels artistes que integren aquest bast cartell. Pels més impacients us deixem la playlist del Festival on podreu gaudir amb les més de x hores de música de primera qualitat:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari