Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘En el camino’

Demà s’estrena als cinemes l’adaptació cinematogràfica que ha fet el realitzador brasiler Walter Salles de la famosa novel·la En el camino, de l’escriptor nord-americà Jack Kerouac, icona de l’anomenada generació beat.

Es tracta de la primera adaptació de la novel·la que s’ha rodat. L’any 1957, el mateix Kerouac va escriure a en Marlon Brando per suggerir-li rodar la pel·lícula, essent ell el protagonista de la història, Dean Moriarty, però l’actor mai va contestar.

L’any 1979, el director Francis Ford Coppola va comprar els drets de la novel·la i va contractar diversos guionistes per adaptar la història. Finalment va ser ell, junt amb el seu fill Roman, els que van redactar un primer esborrany i van intentar aixecar el projecte l’any 1995 però no va funcionar.

Coppola va tornar a intentar iniciar la producció de la pel·lícula més cops i va negociar amb el director Joel Schumacher i els actors Brad Pitt i Ethan Hawke, però finalment el projecte es va arxivar fins que va arribar a mans de Walter Salles.

En el camino parla dels viatges a través del Estats Units que va fer en Kerouac amb el seu amic Neal Cassady i altres figures com Allen Ginsberg i William S. Burroughs amb ganes de conèixer el món i viure la vida al límit.

Degut a les objeccions que li van posar els editors, Kerouac va canviar els noms dels protagonistes per altres de ficticis. Així, ell es convertí en Sal Paradise, Neil Cassady en Dean Moriarty, Allen Ginsberg en Carlo Marx i Burroughs en Old Bull Lee.

La novel·la té una part autobiogràfica amb un monòleg interior i està plena de referències als interessos dels seus protagonistes per la música jazz, la poesia i les drogues.

L’any 2011 es va estrenar la pel·lícula, Howl, una biografia sobre l’Allen Ginsberg que pren el títol del seu poema més conegut, escrit l’any 1955 i que va ser considerat obscè i li va suposar a Gisberg i Ferlihghetti, editor del poema, problemes amb la justícia. Properament la trobareu entre les novetats de la Biblioteca Armand Cardona.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu més llibres d’aquest autor, i dels altres mencionats: Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William S. Burroughs

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari