Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Dia Mundial del Teatre

El 27 de març se celebra arreu del món el Dia Mundial del Teatre. Aquesta jornada es va crear el 1961 amb l’objectiu de ressaltar els valors de les arts escèniques.

Cada any s’encarrega a una personalitat del món del teatre que redacti un missatge on comparteixi les seves reflexions sobre el teatre. Aquest missatge es tradueix a més de vint idiomes i es llegeix en totes les activitats que s’organitzen entorn a aquesta jornada.

Aquest 2013, l’actor i dramaturg italià Dario Fo, Premi Nobel de Literatura l’any 1997, ha estat l’encarregat de fer aquest missatge i a casa nostra l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya també ha encarregat al director Lluís Pasqual un manifest.

La Biblioteca Armand Cardona es vol sumar a aquesta iniciativa tot recordant que al primer pis de la Biblioteca trobareu el racó de les arts escèniques que agrupa totes les obres de teatre en català, castellà i traduccions d’altres llengües, també música d’espectacles, representacions teatrals en DVD, obres sobre dansa, circ, teatre, actors i altres temàtiques relacionades.

Per facilitar la localització d’aquest fons trobareu adherits uns pictogrames al llom de cada document que ajuden a identificar-los ràpidament.

Cal afegir la secció de teatre de la biblioteca personal de l’Armand Cardona Torrandell que agrupa unes 120 obres de teatre i una seixantena d’estudis que donen un valor afegit des del punt de vista històric. Tot aquest fons es pot consultar des del catàleg.

D’altra banda, també podeu consultar recursos elaborats per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona com la guia de teatre català. Al portal infantil Gènius trobaràs la guia De gran vull fer teatre!, creada per la Xarxa de Biblioteques Municipals, i la guia de teatre infantil creada per la Biblioteca Horta-Can Mariner.

A través de les xarxes socials també recordem aquesta jornada amb una selecció de musicals a Spotify, amb autors com Andrew Lloyd Webber o Stephen Sondheim, grans produccions de Broadway i de l’Off- Broadway, i també espectacles catalans. Es tracta d’una petita selecció de musicals, la majoria d’ells representats a Catalunya, molts també portats al cinema.

Per últim, recordar-vos que amb el carnet de biblioteques podeu aconseguir descomptes al Teatre Principal i l’Auditori Eduard Toldrà de la nostra ciutat així com a d’altres teatres de Barcelona. Consulta els avantatges!

Us deixem amb una de les escenes més mítiques del teatre de tots els temps, el monòleg del tercer acte de Hamlet, de William Shakespeare, en la versió cinematogràfica dirigida per Kenneth Branagh l’any 1996.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari